• Prima doamnă Olena Zelenska a postat o imagine a cuplului zâmbind, adăugând că singurul lucru care s-a schimbat la el este că are mai puține motive să fie fericit.
  • Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenskyi, a împlinit miercuri 45 de ani.
  • Pe 6 februarie, Olena Zelenska va împlini şi ea 45 de ani.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a împlinit 45 de ani miercuri, când Ucraina se află în ziua 336 a războiului declanșat de Vladimir Putin. „Dar ceva totuşi s-a schimbat: zâmbeşti mult mai puţin acum” , este mesajul pe care i l-a transmis Olena Zelenska, partenera sa de viaţă de 19 ani, potrivit Republic World și Pravda.

„De multe ori sunt întrebată în ce fel te-ai schimbat în acest an. Şi mereu spun: „Nu s-a schimbat deloc. Este la fel. Acelaşi băiat pe care l-am cunoscut pe când aveam 17 ani” , a scris Zelenska pe social media, publicând și o fotografie cu ea și cu președintele Ucrainei.

„Dar ceva totuşi s-a schimbat: zâmbeşti mult mai puţin acum. De exemplu, ca în această fotografie…Îţi doresc să ai mai multe motive să zâmbeşti. Şi ştii de ce este nevoie. Ştim cu toţii asta” , a scris prima doamnă a Ucrainei.

Zelenska mai spune că soţul său are „destulă încăpăţânare” şi că cel mai important este acum „să se menţină suficient de sănătos”: „Aşa că fii sănătos, te rog! Vreau să zâmbesc mereu cu tine. Dă-mi această şansă!” .

Pe 6 februarie, Olena Zelenska va împlini şi ea 45 de ani.

Cadoul de ziua de naștere” al Germaniei pentru Zelenski

Ziua lui Zelenski a venit cu un dar mult aşteptat de Kiev din partea ţărilor aliate – acceptul dat de Germania pentru livrările de tancuri Leopard 2 considerate esenţiale de către autorităţile ucrainene pentru câştigarea războiului declanşat de Rusia.

Autorizarea din partea Germaniei a venit chiar miercuri, după numeroase speculaţii, când cancelarul german Olaf Scholz a confirmat trimiterea de tancuri pentru a „sprijini Ucraina cât mai bine posibil”.

De asemenea este posibil ca SUA să anunţe în cursul zilei că vor trimite unităţi de tancuri Abrams în Ucraina, lucru anunţat deja de media americane marţi, dar pe care autorităţile de la Washington nu l-au confirmat încă.