• Manuscrisele lui Cioran şi Eliade pentru care Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune au intrat în administrarea Bibliotecii Naţionale a României.
  • Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a semnat în 25 martie contractul de achiziţie a acestora, iar în luna aprilie manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naţionale a României.
  • Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziţie realizată după anul 2008, intră în administrarea Bibliotecii Naţionale.

Manuscrisele lui Cioran şi Eliade pentru care Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune au intrat în administrarea Bibliotecii Naţionale a României, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri.

Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune şi negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparţin marilor autori români, Emil Cioran şi Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural naţional, categoria juridică „Tezaur” .

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a semnat în 25 martie contractul de achiziţie a acestora, iar în luna aprilie manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naţionale a României.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost adoptat proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile şi darea acestora în administrarea Bibliotecii Naţionale a României” , a transmis Ministerul Culturii.

Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziţie realizată după anul 2008, intră în administrarea Bibliotecii Naţionale.