• Maxi Jazz, Terry Hall, Robbie Coltrane, Olivia Newton-John, Ray Liotta, Coolio, Taylor Hawkins, Dame Deborah James, Angela Lansbury, Meat Loaf, Shane Warne, June Brown, Christine McVie, Kirstie Alley și, bineînțeles, Regina, se numără printre persoanele care au murit din păcate în acest an.
  • Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii și cel mai bătrân șef de stat din lume.
  • Tom Parker a fost unul dintre cei cinci membri ai trupei de băieți britanico-irlandeze The Wanted, cunoscută pentru hituri precum Glad You Came, All Time Low și Chasing The Sun.

De la una dintre ultimele vedete ale Epocii de Aur de la Hollywood și primul bărbat de culoare care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, la o legendă a cricketului, un simbol al serialului EastEnders – sunt multe vedete și figuri notabile de la care ne-am luat rămas bun în 2022.

Printre cei care s-au stins din viață în ultimele 12 luni s-a numărat regina, care a murit la Balmoral, în Scoția, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani – punând capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii.

De asemenea, ne-am luat rămas bun de la artiști precum Robbie Coltrane, Olivia Newton-John, Ray Liotta, Coolio, Taylor Hawkins, Dame Deborah James, Terry Hall, solistul trupei The Specials, Maxi Jazz, starul trupei Faithless, și mulți alții.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Tom Parker a fost unul dintre cei cinci membri ai trupei de băieți britanico-irlandeze The Wanted, cunoscută pentru hituri precum Glad You Came, All Time Low și Chasing The Sun. În octombrie 2020 a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală în fază terminală și a trecut prin chimioterapie și radioterapie.

Jordan Mooney, pe numele real Pamela Rooke, a fost cunoscută mai ales pentru colaborarea cu trupa Sex Pistols și a fost numită Regina punk-ului”. A fost model pentru creatorul de modă Vivienne Westwood și era cunoscută pentru ținutele sale îndrăznețe care au contribuit la modelarea esteticii punk.

Martin Scorsese, Robert De Niro și Kevin Costner au condus omagiile aduse talentatului Ray Liotta„, care a murit subit în timp ce filma un film în Caraibe. Liotta a fost cel mai bine cunoscut pentru filmul lui Scorsese Goodfellas, lansat în 1990, în care l-a interpretat pe Henry Hill, un mafiot din viața reală, și a jucat, de asemenea, în filme precum Field Of Dreams cu Costner, Blow, Narc și The Rat Pack – în care l-a interpretat pe Frank Sinatra.

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii și cel mai bătrân șef de stat din lume. Născută la Londra la 21 aprilie 1926, a devenit regină în 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. Ea a fost, de asemenea, șefa Commonwealth-ului, comandant-șef al forțelor armate britanice și guvernator suprem al Bisericii Anglicane, precum și patroană a peste 600 de organizații de caritate și organizații.