• De la diademe de mai multe milioane de lire sterline la cercei cu diamante, colecția de bijuterii a familiei regale este renumită la nivel mondial.
  • Experții au aprofundat de mult timp istoria obiectelor purtate de Regină și de membrii familiei.
  • O bijuterie care trece neobservată este inelul de la degetul mic al regelui Charles al III-lea, care a fost fotografiat purtându-l încă de la mijlocul anilor 1970.

De la diademe de mai multe milioane de lire sterline la cercei cu diamante, colecția de bijuterii a familiei regale este renumită la nivel mondial. Experții au aprofundat de mult timp istoria obiectelor purtate de Regină și de membrii familiei.

Unele piese sunt mai cunoscute decât altele – de exemplu, 168.000 de persoane au căutat inelul de logodnă al lui Kate Middleton pe Google în ultimul an. De asemenea, au ținut prima pagină a ziarelor cerceii uimitori cu perle purtați de Meghan Markle la înmormântarea reginei – care au fost un semn subtil de recunoaștere a regretatului monarh.

O bijuterie care trece neobservată este inelul de la degetul mic al regelui Charles al III-lea, care a fost fotografiat purtându-l încă de la mijlocul anilor 1970. Cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la nașterea monarhului, experții de la Steven Stone au analizat în detaliu această verighetă din aur, care este în mod clar una dintre preferatele Regelui.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

O inspecție mai atentă arată că este vorba despre un inel cu sigiliu din aur, probabil realizat din aur galez. Membrii familiei regale au folosit aur galez pentru a-și crea verighetele încă de când regina mamă s-a căsătorit cu ducele de York, pe 26 aprilie 1923. Se crede că multe dintre bijuterii provin din colecția personală a Reginei de la mina de aur Clogau St. David din Dolgellau, Țara Galilor.

Gravat cu simbolul Prințului de Wales, inelul cu sigiliu al Regelui servește ca o amintire a faptului că, deși s-a născut pentru a domni, Charles și-a petrecut 64 de ani din viață ca Prinț de Wales. Maxwell Stone a declarat pentru Metro.co.ukSemnificația inelelor cu sigiliu este asociată cu o moștenire familială simbolică. Inițial fiind creat și folosit pentru a marca documente, fața inelului care poartă de obicei o stemă de familie, ar fi fost presată în ceară fierbinte. Este bine cunoscut faptul că regele Charles a deținut și purtat același inel sigilar încă din anii 1970, având gravat în mod distinct blazonul Prințului de Wales. Este probabil ca acest inel de sigiliu să fi fost realizat din aur galez, o tradiție regală, având o greutate de aproximativ 20 de grame. În zilele noastre, inelele cu sigiliu sunt purtate în mod obișnuit ca obiecte de moștenire, fiind transmise din generație în generație.

Un inel cu sigiliu precum cel al Regelui este probabil să fie vândut cu aproximativ 4.000 de lire sterline, a adăugat Maxwell. Semnificația inelelor cu sigiliu sunt asociate cu o moștenire familială simbolică. Inițial creat și folosit pentru a marca documente, fața inelului, care purta de obicei un blazon de familie, era presată în ceară fierbinte.

Ultima dată a fost purtat de unchiul său, Prințul Edward, Ducele de Windsor, care a fost Prinț de Wales înainte de a urca pe tron, inelul datând de 175 de ani. Regele Charles își sărbătorește astăzi cea de-a 74-a aniversare. Dar celebrarea a început mai devreme, marți, când monarhul a primit o felicitare de ziua de naștere de la Mason Hicks, în vârstă de 10 ani, copilul primarului din Leeds. Mulțumesc – ești foarte deștept că știi că este ziua mea de naștere, i-a spus Regele tânărului.