• Mii de oameni s-au aliniat la Whitehall pentru a urmări slujba.
  • Printre cei care participă se numără veteranii celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Coroana de maci depusă duminică de regele Charles a fost adusă în semn de omagiu pentru cele folosite de mama sa și de bunicul său, regele George al VI-lea.

Marea Britanie a păstrat tăcerea în Duminica comemorării, în timp ce regele conduce națiunea în cinstea militarilor care au murit în conflictele din trecut. La ora 11:00 a fost ținut un minut de tăcere la nivel național, iar ceremonii similare au avut loc la memoriale de război din întreaga țară. Tăcerea a fost sunată de Big Ben, marcând astfel revenirea oficială a acestuia la utilizare. Regele Charles a depus apoi o coroană de flori – prima dată când a făcut acest lucru în calitate de monarh, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Și alți membri ai familiei regale, printre care Prințul de Wales, Contele de Wessex și Prințesa Regală au depus coroane de flori, alături de prim-ministru și alți politicieni de rang înalt. Slujba de duminică, condusă de episcopul Londrei, include și un marș în fața a aproximativ 10.000 de veterani ai Legiunii Regale Britanice, reprezentând 300 de forțe armate și organizații diferite.

Printre cei care participă se numără veteranii celui de-al Doilea Război Mondial – mai puțini la număr cu fiecare an care trece – și cei care au servit în conflicte mai recente. Începutul tăcerii a fost marcat de Big Ben care a bătut de 11 ori la ora 11:00.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Clopotul a fost în mare parte tăcut timp de cinci ani, după ce a fost demontat și reparat în cadrul unui proiect de renovare. Pentru a comemora 40 de ani de la Războiul din Insulele Falklands, 400 de membri ai Asociației Medaliei Sud-Atlantice participă, de asemenea, la slujbă. Acestora li se alătură cei care au pierdut persoane dragi în conflict, iar cel mai tânăr participant are doar opt ani. De asemenea, mii de oameni s-au aliniat la Whitehall pentru a urmări slujba.

În perioada în care a fost Prinț de Wales, Regele Charles a reprezentat-o pe regretata regină la ultimele cinci ceremonii de la Cenotaf și a depus o coroană de flori în numele ei, în timp ce aceasta privea de la balconul Foreign Office, care are vedere spre Whitehall. Coroana de maci depusă duminică de regele Charles a fost adusă în semn de omagiu pentru cele folosite de mama sa și de bunicul său, regele George al VI-lea.