• Oficialii de la ministerul egiptean spun că mumiile găsite la Quweisna sunt în stare proastă, iar secretele lor se dezintegrează odată cu ele.
  • Descoperirea a fost făcută în necropola Quweisna din centrul Deltei Nilului.
  • Unele dintre scheletele dezgropate au oasele glazurate în aur.

Arheologii au descoperit în Egipt mai multe mumii antice care purtau cipuri de aur în locul limbii. Descoperirea a fost făcută în necropola Quweisna din centrul Deltei Nilului. Descoperit în 1989, se crede că situl a fost ocupat în timpul perioadelor Ptolemeică și Romană, care s-au întins de la aproximativ 300 î.Hr. până în 640 d.Hr.

Mumiile cu limbă de aur au fost dezgropate într-o extensie recent descoperită a complexului arheologic, unde au fost îngropate numeroase alte cadavre de-a lungul a trei perioade de timp diferite din Egiptul antic. Unele dintre scheletele dezgropate au oasele glazurate în aur, în timp ce altele au fost pur și simplu îngropate lângă scarabeii în formă de aur și flori de lotus.

Limbile de aur sunt o adevărată enigmă, chiar dacă au mai fost găsite și înainte. La începutul anului 2021, cercetătorii care săpau într-un sit vechi de 2.000 de ani din Egipt au descoperit un craniu cu un ornament strălucitor în formă de limbă încadrată în gura sa căscată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Apoi, la sfârșitul anului 2021, un bărbat, o femeie și o mumie de copil au fost din nou descoperite cu limbi de aur, datând de peste 2.500 de ani. La momentul în care au fost făcute descoperirile, Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților a suspectat că aurul fusese plasat acolo cu mult timp în urmă de către îmbălsămători pentru a se asigura că morții pot naviga în viața de apoi.

La fel ca Hades, Osiris trăia și el printre morți și impunea o regulă strictă a lipsei de vorbire. De fapt, lumea subterană din Egiptul antic era uneori cunoscută ca „Țara Tăcerii”, iar Osiris însuși era numit „Domnul Tăcerii”.

Se pare că Osiris detesta zgomotul, motiv pentru care se crede că în timpul aranjamentelor funerare din Egiptul antic se impunea tăcerea. Doar atunci când gura mumiei era deschisă în vederea pregătirii pentru viața de apoi se asculta muzică sau se scotea vreun sunet.

Aurul era un material popular în Egiptul antic pentru a face ornamente pentru ritualurile funerare. Elementul strălucitor era considerat a fi carnea zeilor, mai exact pielea zeului Soarelui, Ra, și era asociat cu conceptul de eternitate. Ra era conducătorul tuturor zeilor egipteni antici, creatorul tuturor lucrurilor, și era strâns unit cu Osiris. Ra reprezenta porțiunea de zi luminată de soare, în timp ce Osiris reprezenta orele de întuneric.

Oficialii de la ministerul egiptean spun că mumiile găsite la Quweisna sunt în stare proastă, iar secretele lor se dezintegrează odată cu ele.