• Pentru aniversarea mișcării, Musée d’Orsay plănuiește o „sărbătoare națională” majoră.
  • O expoziție imersivă în Parisul secolului XIX are loc chiar în muzeu.
  • 178 de capodopere impresioniste au fost împrumutate altor muzee.

Muzeul d’Orsay care găzduiește cea mai mare colecție impresionistă din lume, sărbătorește 150 de ani de la prima expoziție impresionistă, care a marcat istoria artistică la Paris în 1874. Pentru a marca ocazia, instituția pariziană a decis să împrumute 178 de capodopere impresioniste din colecția sa altor 34 de muzee partenere răspândite în cele 13 regiuni ale Franței. Această inițiativă ambițioasă își propune să împărtășească moștenirea artistică a impresioniștilor cu un număr cât mai mare de iubitori de artă, oferind astfel o experiență culturală extraordinară.

În centrul acestei comemorări, Musée d’Orsay va prezenta o expoziție magistrală intitulată „Paris 1874. Inventing Impressionism”, o scufundare captivantă în lumea pionierilor precum Monet, Renoir, Morisot sau chiar Pissarro, Degas și Cezanne, care sunt adevăratele figuri de vârf ale mișcării.

În paralel cu această expoziție vizitatorii vor avea ocazia să trăiască o experiență captivantă în realitatea virtuală . Datorită unei căști de realitate virtuală de ultimă generație, vă veți trezi transportați în entuziasmul artistic al Parisului din secolul al XIX-lea. Vă veți plimba pe bulevard des Capucines, veți intra în atelierul lui Nadar și veți întâlni mari figuri artistice ale vremii. „Immersive Expedition 1874″ se bazează pe o cercetare atentă, folosind date istorice pentru a recrea cu fidelitate epoca.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Inaugurarea expoziției este programata pentru 24 martie 2024 și va putea fi văzută până în 11 august.

Citește și