• BILD dezvăluie planurile lui Putin în Ucraina până în anul 2026.
  • Rapoartele au fost obținute de BILD de la serviciile secrete.
  • BILD: Putin nu se va opri la cele 4 teritorii anexate ilegal și este pregătit să sufere pierderi masive în rândul militarilor ruși.
  • BILD: Putin va profita în 2024 de victoria unui președinte american care va reduce sau va opri în totalitate ajutorul acordat Ucrainei.

Publicația BILD din Germania a dezvăluit pe 14 decembrie rapoartele serviciilor secrete, care indică planurile Rusiei de a ocupa Ucraina în 2024-2026, dincolo de cele 4 teritorii anexate ilegal.


BILD scrie că Rusia plănuiește să cucerească în totalitate Donețk și Lugansk, până la Râul Oskil din Harkov, până la finalul anului 2024.


Aceste obiective sunt în concordanță cu operațiunile Rusiei din Donețk, Lugansk și Harkov.
Rusia ar vrea să ia și părți mari din Zaporojie, Dnipropetrovsk și sate din Harkov, inclusiv orașul Harkov dacă va putea, în 2025 și 2026.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK


BILD raportează că o sursă internă a declarat că Rusia plănuiește să ocupe părți mari din estul Ucrainei, localizate la est de râul Nipru, în următoarele 36 de luni.


Rusia plănuiește să păstreze linia în Herson, de-a lungul râului Nipru, și este preocupată doar de a bloca forțele ucrainene din sudul Ucrainei care vor să avanseze spre Crimeea ocupată.


BILD raportează că planurile Rusiei se bazează pe mobilizarea industriei de apărare, Putin fiind pregătit să sufere anual în jur de 100.000 de pierderi în rândul militarilor ruși. Tototdată, președintele rus va profita de o posibilă victorie la alegerile din 2024 din SUA a unui președinte american care va reduce drastic sau va opri total ajutorul acordat Ucrainei.

BILD scrie că o sursă familiară cu raportul realizat de serviciile secrete a declarat că planurile Kremlinului se bazează pe „negocieri false”, continuând în același timp să efectueze operațiuni ofensive; o tactică similară celei folosite în 2015, când Rusia a negociat Acordurile de la Minsk, în timp ce continua să ocupe așezări ucrainene.


BILD a mai publicat în trecut rapoarte în mare parte precise privind planurile Rusiei: În decembrie 2021, publicația germană a oferit publicului perspectivele asupra invaziei Rusiei pe scară largă în Ucraina. Publicația scria că Rusia va ataca Ucraina din sudul Crimeei, din teritoriile din estul Ucrainei controlate de Rusia și din nord la final de ianuarie – început de februarie 2022, deși invazia rusă nu s-a desfășurat întocmai cu dezvăluirile publicației BILD.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) nu poate confirma independent dezvăluirile publicate de BILD, însă planurile de război ale Rusiei până în 2026 sunt în concordanță cu eforturile lui Putin de a se pregăti pentru un război pe termen lung – de la mobilizările militare, la planurile strategice și de restructurare.

În plus, președintele rus Vladimir Putin a adoptat în ultima vreme o retorică „expansionistă”.

Citește și