• ISW: Dacă SUA ar abandona Ucraina, victoria Rusiei ar avea consecințe grave.
  • Victoria Rusiei în Ucraina ar încuraja China să atace Taiwanul.
  • Miza Statelor Unite în războiul din Ucraina este „mult mai mare decât ne-am putea imagina”, spun analiștii.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un Think Tank din Washington, DC, a avertizat că, dacă Rusia câștigă, Statele Unite vor fi forțate să disloce trupe americane și avioane în Europa de Est, lucru care ar permite Chinei să revendice Taiwanul, extinzându-și teritoriul și influența, scrie Business Insider.

Sprijinirea Ucrainei să lupte împotriva forțelor rusești prin ajutorul militar occidental ar fi mult mai avantajoasă și mai ieftină pentru Statele Unite și Europa decât dacă Ucraina ar pierde războiul, potrivit experților militari.

Analiștii au declarat că SUA „au o miză mult mai mare” în războiul lui Putin împotriva Ucrainei „decât ne-am putea imagina”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Analiștii de război susțin că, dacă ajutorul occidental pentru Ucraina va fi tăiat brusc – așa cum amenință acum republicanii din Congres – acest lucru „ar putea duce mai devreme sau mai târziu la prăbușirea capacității Ucrainei de a ține armata rusă sub control” și, în cele din urmă, i-ar permite lui Putin să pună mâna pe toată Ucraina.

Republicanii din Congresul SUA au blocat noile ajutoare acordate Ucrainei.

Potrivit ISW, o preluare de către Rusia a întregii țări „nu este deloc imposibilă” dacă SUA întrerupe orice ajutor militar, iar Europa urmează exemplul.

În plus, SUA ar trebui să staționeze un număr mare de aeronave în Europa, potrivit ISW, deoarece Rusia ar putea muta apărarea antiaeriană direct la granița NATO.

„Construirea și întreținerea acestor aeronave este costisitoare; provocările vor forța Statele Unite să facă o alegere teribilă între a păstra suficiente în Asia pentru a apăra Taiwanul și ceilalți aliați ai săi asiatici, sau a învinge Rusia în cazul în care atacă NATO”.

Citește și