• Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat în parlamentul israelian că consideră Hamas o „nouă formă de nazism”.
  • Armata israeliană este pregătită pentru un război lung până la victoria completă asupra adversarilor săi, a subliniat premierul.
  • Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, spune că „vom elimina Hamas chiar dacă lumii nu îi place”.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat în parlamentul israelian că consideră Hamas o „nouă formă de nazism” și a cerut lumii să se unească în lupta împotriva acestei amenințări.

De asemenea, el a avertizat Hezbollah să nu încerce să amenințe Israelul la granița cu Libanul.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

În discursul său către Knesset, prim-ministrul Benjamin Netanyahu spune că Israelul a început să învețe din eșecurile care au dus la infiltrarea mortală a Hamas pe 7 octombrie.

„Vor fi investigate motivele dezastrului care a avut loc… și am început să tragem concluzii”, spune el.

Cerând lumii să se unească pentru a învinge Hamas, Netanyahu dă un avertisment dur grupării teroriste Hezbollah din Liban și Iranului: „Nu ne încercați, veți fi grav răniți”.

Armata israeliană este pregătită pentru un război lung până la victoria completă asupra adversarilor săi, a subliniat premierul.

„Războiul de independență nu s-a încheiat. Bătălia pentru Israel a continuat de la înființarea sa”, a spus premierul în deschiderea a sesiunii de iarnă.

Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, spune că „vom elimina Hamas chiar dacă lumii nu îi place”.

„Vom câștiga, pentru că existența noastră este în joc”, spune el, asemănând Hamas cu Germania nazistă și numind conflictul „un război între forțele luminii și forțele întunericului, între umanitate și animalism”.

Premierul reafirmă că „scopul nostru este o victorie zdrobitoare asupra Hamas și eliminarea guvernării acestuia o dată pentru totdeauna”, la 10 zile după ce gruparea teroristă a luat cu asalt Israelul și a masacrat peste 1.300 de persoane, a rănit aproape 4.000 și a răpit aproximativ 200 de ostatici.