• Președintele Academiei, Janet Yang, a declarat anterior că răspunsul la altercația dintre Smith și Rock nu a fost suficient de rapid.
  • Echipa de criză a fost deja desfășurată, după nominalizarea surpriză la categoria cea mai bună actriță a actriței britanice Andrea Riseborough luna trecută.
  • Deși Smith a demisionat ulterior din Academie, a fost nevoie de mai multe zile pentru ca organizația să ia o decizie cu privire la apartenența sa.

O „echipă de criză” va fi introdusă la ediția din acest an a premiilor Oscar, pentru a gestiona orice incident în timp real, ca răspuns la palma dată de Will Smith lui Chris Rock în timpul ceremoniei din 2022.

Directorul executiv al Academiei, Bill Kramer, a declarat pentru revista Time că noua unitate a rulat multe scenarii” în speranța că vor fi pregătiți pentru orice”.

Din cauza anului trecut, ne-am deschis mintea la multe lucruri care se pot întâmpla la Oscaruri”, a spus el. Ei sunt acum mai rapizi în a reacționa, a mai spus el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Președintele Academiei, Janet Yang, a declarat anterior că răspunsul la altercația dintre Smith și Rock nu a fost suficient de rapid. Smith l-a pălmuit pe comediant după ce acesta a făcut o glumă despre chelia lui Jada Pinkett Smith, pe care și-a ras-o în urma unui diagnostic de alopecie. După ce s-a întors la locul său, actorul i-a strigat în mod repetat lui Rock: Ține-ți numele soției mele departe de gura ta”.

În ciuda incidentului, el a rămas la ceremonie și a ridicat ulterior premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa în King Richard. Deși Smith a demisionat ulterior din Academie, a fost nevoie de mai multe zile pentru ca organizația să ia o decizie cu privire la apartenența sa. În cele din urmă, i s-a interzis accesul la gala premiilor Oscar și la alte evenimente ale Academiei timp de 10 ani.

Kramer a declarat că noua echipă se va putea aduna foarte repede” pentru a emite un răspuns în seara spectacolului propriu-zis. Să sperăm că nu se va întâmpla ceva și că nu va trebui să folosim niciodată aceste [planuri], dar avem deja cadrele în vigoare pe care le putem modifica”.

Echipa de criză a fost deja desfășurată, după nominalizarea surpriză la categoria cea mai bună actriță a actriței britanice Andrea Riseborough luna trecută.

Filmul indie To Leslie, puțin văzut al vedetei, a fost un outsider în cursa pentru Oscaruri, dar a obținut o nominalizare după ce a fost susținută de vedete precum Gwyneth Paltrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston și Edward Norton.

S-au ridicat întrebări dacă susținerea lor a încălcat regulile Oscarurilor privind campaniile electorale. Academia a răspuns rapid că aceste probleme nu s-au ridicat la nivelul la care nominalizarea filmului ar trebui să fie anulată”.

Știți, acest lucru s-a întâmplat într-o zi de marți și, șase zile mai târziu, am putut să emitem declarația oficială a consiliului de administrație, care a conturat cu adevărat un plan pentru noi”, a declarat Kramer pentru Time.