• Madonna s-a confruntat cu o avalanșă de comentarii dure cu privire la aspectul ei fizic.
  • Cântăreața a spus că a fost „o cameră cu obiectiv lung” cea care i-a „distorsionat fața”.
  • Mesajul a continuat: „Nu mi-am cerut niciodată scuze pentru niciuna dintre alegerile creative pe care le-am făcut și nici pentru felul în care arăt sau mă îmbrac”.

Madonna a abordat criticile pe care le-a primit în urma recentei sale apariții la Premiile Grammy 2023, descriind reacțiile de respingere ca fiind o dovadă a unei „lumi care refuză să celebreze femeile [trecute] de vârsta de 45 de ani”.

Cântăreața a apărut la ceremonia de duminică pentru a prezenta interpretarea piesei „Unholy” a nominalizaților la Grammy Kim Petras și Sam Smith. Atunci când i-a prezentat pe cei doi – care vor câștiga premiul pentru cel mai bun duo/grup pop pentru această melodie – Madonna i-a lăudat pe Smith și Petras pentru că s-au ridicat „deasupra zgomotului, îndoielii și criticilor”.

În urma emisiunii, Madonna s-a confruntat cu o avalanșă de comentarii dure cu privire la aspectul ei fizic, mulți descriind-o ca fiind „de nerecunoscut” și vizând operațiile sale estetice. Vedeta pop a ripostat criticilor într-o postare pe Instagram, împărtășită astăzi, scriind că este „din nou prinsă în lumina orbitoare a vârstei și a misoginiei [care] pătrunde în lumea în care trăim”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„O lume care refuză să celebreze femeile [trecute] de vârsta de 45 de ani Și simte nevoia să o pedepsească Dacă continuă să fie voinică, muncitoare și aventuroasă”, a adăugat Madonna. Cântăreața a spus că a fost „o cameră cu obiectiv lung” cea care i-a „distorsionat fața” și a deplâns faptul că reacțiile de respingere au eclipsat discursul ei, de altfel plin de putere, „despre mulțumirea pentru curajul neînfricat al unor artiști precum Sam și Kim”.

Mesajul a continuat: „Nu mi-am cerut niciodată scuze pentru niciuna dintre alegerile creative pe care le-am făcut și nici pentru felul în care arăt sau mă îmbrac și nu voi începe. Am fost degradată de mass-media încă de la începutul carierei mele, dar înțeleg că totul este un test și sunt fericită să fac pe deschizătorul de drumuri”.

Madonna a încheiat citând piesa „Break My Soul” a lui Beyoncé și a însoțit postarea cu un montaj video în care apare alături de Smith, Honey Dijon și Cardi B.

Beyoncé și Harry Styles s-au numărat printre marii câștigători ai ediției din acest an a premiilor Grammy, primind trofeele pentru cea mai bună înregistrare dance/electronică și, respectiv, pentru albumul anului.

Alte momente importante ale ceremoniei au inclus-o pe Viola Davis, care a obținut statutul de EGOT cu premiul pentru cea mai bună carte audio, narațiune și povestire, precum și spectacolele susținute de LL Cool J, Busta Rhymes, Queen Latifah și alții pentru a celebra 50 de ani de hip-hop.