• Marea Piramidă, care are 146 de metri înălțime, a fost construită pe platoul Gizeh în timpul celei de-a patra dinastii de către faraonul Khufu sau Keops.
  • Oficialii spun că acesta ar fi putut fi creat pentru a redistribui greutatea piramidei în jurul intrării sau a unei alte camere încă nedescoperite.
  • A fost detectată pentru prima dată în 2016, folosind o tehnică de imagistică numită muografie.

Oficialii egipteni din domeniul antichităților spun că au confirmat existența unui coridor intern ascuns deasupra intrării principale a Marii Piramide din Giza.

Înregistrarea video realizată cu un endoscop a arătat interiorul coridorului, care are o lungime de 9 m și o lățime de 2,1 m.

Oficialii spun că acesta ar fi putut fi creat pentru a redistribui greutatea piramidei în jurul intrării sau a unei alte camere încă nedescoperite. A fost detectată pentru prima dată în 2016, folosind o tehnică de imagistică numită muografie.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

O echipă de oameni de știință din cadrul proiectului ScanPyramids a reușit să sesizeze schimbările de densitate din interiorul piramidei analizând modul în care aceasta a fost pătrunsă de muoni, care sunt produse secundare ale razelor cosmice care sunt doar parțial absorbite de piatră.

Tehnica neinvazivă a detectat un spațiu gol în spatele feței nordice a Marii Piramide, la aproximativ 7 m deasupra intrării principale, într-o zonă în care există o structură de piatră în formă de chevron.

Au fost efectuate teste suplimentare cu radar și ultrasunete înainte ca un endoscop cu lățimea de 6 mm să fie introdus printr-o îmbinare minusculă între pietrele care alcătuiesc chevronii. Imaginile filmate de cameră au fost prezentate joi, în cadrul unei conferințe de presă lângă piramidă. Aceasta arăta un coridor gol, cu pereți făcuți din blocuri de piatră cioplite grosolan și un tavan boltit din piatră.

Vom continua scanarea, așa că vom vedea ce putem face… pentru a ne da seama ce putem descoperi sub ea sau doar la capătul acestui coridor”, a declarat Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt.

Marea Piramidă, care are 146 de metri înălțime, a fost construită pe platoul Gizeh în timpul celei de-a patra dinastii de către faraonul Khufu, sau Keops, care a domnit între aproximativ 2609 î.Hr. și 2584 î.Hr.

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai vechi și mai mari monumente de pe Pământ, nu există un consens cu privire la modul în care a fost construită.