• Un coridor de 9 metri lungime din Marea Piramidă din Giza, veche de 4.500 de ani, descoperit în 2016, a fost acum cartografiat, iar cercetătorii au folosit o cameră minusculă pentru a privi în interior.
  • Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a uşura greutatea piramidei fie pe intrarea principală, fie pe o altă cameră sau spaţiu încă nedescoperit.
  • Marea Piramidă, cea mai mare din Giza, cu o înălţime de 146 de metri, a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu (sau Keops).

Preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mostafa Waziri, a anunţat joi descoperirea unui coridor secret, lung de nouă metri, ascuns în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, despre care se crede că ar putea conduce la alte descoperiri, relatează Reuters.

Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului Scan Pyramids” care foloseşte tehnologie modernă, inclusiv scanare 3D şi analize termice cu camere cu infraroşu, pentru a studia interiorul piramidei, ultima dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice rămase în picioare.

Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a uşura greutatea piramidei fie pe intrarea principală, fie pe o altă cameră sau spaţiu încă nedescoperit, a declarat Mostafa Waziri.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Marea Piramidă, cea mai mare din Giza, cu o înălţime de 146 de metri, a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu (sau Keops).

FOTO – CBS News