• Cel puțin 1100 de oi și 200 de capre au traversat Madridul la Sărbătoare Transhumanței.
  • Ciobanii au dus animalele pe bulevardele capitalei și au plătit 50 de monede medievale.
  • Sărbătoarea este organizată din 1994 și este un omagiu adus Transhumanței.

Centrul Madridului a fost blocat astăzi de o turmă de oi și capre, care avea drum prin capitala Spaniei. Este vorba de Sărbătoarea Transhumanței, care are loc anual la Madrid, în baza unei tradiții medievale de acum 750 de ani.

Este un eveniment foarte așteptat, mai ales de copii, dar și de adulții care sunt nostalgici după viața la țară. O turmă de 1.100 de oi și 200 de capre a trecut prin centrul Madridului cu ocazia sărbătoririi tradiționale a Festivalului Transhumanței, care împlinește 30 de ediții. Anul acesta, păstorul șef a fost o femeie, iar madrilenii si turiștii au surprins trecerea animalelor cu ajutorul telefoanelor mobile, in timp ce traficul rutier a fost deviat în alte zone.

Oile și caprele au fost urmate desigur și de mașinile de curățenie ale primăriei, pentru că animalele nu au făcut diferența între bulevarde și pajiștile pe care pasc.

Recomandări

NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID
IRLANDA, SPANIA ȘI NORVEGIA SPUN DA UNUI STAT PALESTINIAN
PREȚ RECORD PENTRU O PANĂ
CE VIZITEZI ÎN MAREA BRITANIE

Este vorba de recunoașterea unui patrimoniu cultural, dar mai ales este respectarea unui decret regal de acum 750 de ani cand regele Alfonso al X lea Cel înțelept a permis ciobanilor să treacă prin anumite locuri pe așa numitele cărări regale. Aceste drumuri sunt protejate si astazi si de aceea ciobanii au plătit in mod simbolic traversarea Madridului către primarul Jose Almeida, care a primit 50 de maravedies.

Citește și: