• Organizația Mondială a Sănătății se va reuni de urgență pentru a discuta situația epidemiei de variola maimuței.
  • Specialiştii să decidă dacă variola maimuţei reprezintă sau nu o urgenţă de sănătate globală.
  • Aproximativ 80% din cazuri sunt în Europa.

Urmează o nouă reuniune de urgenţă a OMS, în săptămâna care începe la 18 iulie sau mai devreme, pentru ca specialiştii să decidă dacă variola maimuţei reprezintă sau nu o urgenţă de sănătate globală, cel mai înalt nivel de alertă al OMS, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

„Continui să fiu îngrijorat de amploarea şi răspândirea virusului în întreaga lume”, a declarat Tedros, adăugând că lipsa testelor a însemnat că există probabil mult mai multe cazuri care nu sunt raportate.

Aproximativ 80% din cazuri sunt în Europa, a spus el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La final de iunie, directorul OMS spunea că epidemia globală de variola maimuţei reprezintă o ameninţare pentru sănătate şi evoluează foarte îngrijorător, dar nu atinsese încă stadiul de urgenţă sanitară globală.

Variola maimuţei, o infecţie virală de obicei uşoară care provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni ale pielii, s-a răspândit în întreaga lume de la începutul lunii mai. Rata de mortalitate în focarele anterioare ale tulpinii care se răspândeşte în prezent a fost de aproximativ 1%.