• Cercetătorii solicită resurse suplimentare pentru a sprijini serviciile în gestionarea acestei afecțiuni.
  • În prezent, în Marea Britanie și în alte câteva țări se înregistrează o creștere rapidă a cazurilor de variola maimuței în rândul persoanelor care frecventează clinicile de sănătate sexuală.
  • Nu mai puțin de 90% dintre pacienții care au răspuns la întrebările privind activitatea sexuală au raportat cel puțin un nou partener sexual în cele trei săptămâni anterioare simptomelor.

Simptomele pacienților cu variola maimuței din Marea Britanie diferă de cele observate în focarele anterioare din alte părți ale lumii, potrivit unui studiu publicat sâmbătă în revista The Lancet Infectious Diseases. Cercetătorii au analizat 54 de pacienți care au frecventat clinicile de sănătate sexuală din Londra, Marea Britanie, și care au fost diagnosticați cu variola maimuței pe parcursul unei perioade de 12 zile în luna mai a acestui an.

Descoperirea sugerează că pacienții din acest grup au avut o prevalență mai mare a leziunilor cutanate în zona genitală și anală și o prevalență mai mică a oboselii și a febrei decât la cazurile din focarele de variolă studiate anterior. pe baza acestor constatări, cercetătorii sugerează că definițiile actuale ale cazurilor de cazuri probabile de variolă ar trebui revizuite pentru a ajuta la identificarea cazurilor.
De asemenea, ei prezic că prevalența ridicată a leziunilor cutanate genitale la pacienți și rata ridicată a infecțiilor cu transmitere sexuală concomitente înseamnă că este probabil ca în clinicile de sănătate sexuală să apară în viitor cazuri suplimentare de variolă a maimuțelor.

Cercetătorii solicită resurse suplimentare pentru a sprijini serviciile în gestionarea acestei afecțiuni. În prezent, în Marea Britanie și în alte câteva țări se înregistrează o creștere rapidă a cazurilor de variola maimuței în rândul persoanelor care frecventează clinicile de sănătate sexuală, fără legături aparente cu țările în care boala este endemică, a declarat Nicolo Girometti, de la Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cazurile au fost luate din centre de sănătate sexuală

Variola maimuței este un diagnostic nou în cadrul sănătății sexuale, iar studiul nostru, primul care a fost publicat cu privire la cazurile din acest focar din Marea Britanie, va sprijini în viitor depistarea cazurilor și îngrijirea clinică, a spus Girometti. Cercetătorii au colectat date de la pacienții cu variola maimuței din patru centre de sănătate sexuală din Londra, Marea Britanie. Cazurile confirmate au fost definite ca fiind persoane cu infecție confirmată în laborator cu ajutorul unui test RT-PCR.

Ei au înregistrat date despre istoricul de călătorie al pacientului, istoricul sexual și simptomele clinice. Indivizii diagnosticați cu variolă au fost sfătuiți cu privire la măsurile de izolare și au fost evaluați ulterior în mod regulat prin intermediul controalelor telefonice de bunăstare. Cei 54 de pacienți observați în acest studiu reprezintă 60% din cazurile raportate în Marea Britanie în perioada de 12 zile de studiu din luna mai a acestui an.

Nu mai puțin de 90% dintre pacienții care au răspuns la întrebările privind activitatea sexuală au raportat cel puțin un nou partener sexual în cele trei săptămâni anterioare simptomelor și aproape toți au raportat utilizarea inconsecventă a prezervativului în aceeași perioadă de timp.

Mai mult de jumătate dintre pacienți au avut mai mult de cinci parteneri sexuali în cele 12 săptămâni care au precedat diagnosticul de variola maimuței, au precizat cercetătorii. Toți pacienții au fost simptomatici și au prezentat leziuni cutanate; 94% dintre pacienți aveau cel puțin o leziune cutanată pe pielea genitală sau perianală.

Care sunt simptomele frecvente

În cea mai mare parte, pacienții au avut o boală ușoară și s-au recuperat în timp ce se izolau la domiciliu, dar cinci persoane au necesitat internarea în spital din cauza durerii sau a infecției leziunilor cutanate. Toți s-au ameliorat și au fost externați cu o medie de șapte zile de la internarea în spital.

Simptomul frecvent observat al leziunilor cutanate din zonele anale și peniene, precum și faptul că un sfert dintre pacienți au fost testați pozitiv pentru gonoree sau chlamydia în același timp cu infecția cu monkeypox, sugerează că transmiterea variolei maimuței în această cohortă are loc de la piele la piele, de exemplu în contextul activității sexuale, a declarat Ruth Byrne, de la Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust.

Cercetătorii au observat diferențe importante în ceea ce privește caracteristicile clinice ale acestei cohorte, în comparație cu cazurile anterioare raportate din focare anterioare din alte țări. O proporție mai mică de pacienți din acest grup a raportat că se simțeau slăbiți și obosiți sau că aveau febră decât în studiile privind cazurile din focarele anterioare, au precizat cercetătorii.

De asemenea, 18% dintre pacienții din grup nu au raportat niciun simptom timpuriu înainte de apariția leziunilor cutanate, au adăugat aceștia.