• Papa Francisc a folosit de mult timp discursul său de Crăciun pentru o mustrare anuală a oficialilor.
  • Criticii conservatori ai papei l-au acuzat pe Francisc de erezie.
  • Francisc le-a spus că, trăind în inima Bisericii Catolice, am putea cădea cu ușurință în tentația de a ne crede în siguranță, mai buni decât alții, care nu mai au nevoie de convertire”.

Papa Francisc i-a avertizat pe birocrații de la Vatican să se ferească de diavolul care se ascunde printre ei, spunând că este un demon elegant” care acționează în oamenii care au un mod rigid și mai sfânt decât tine de a trăi credința catolică.

Francisc s-a folosit de felicitarea anuală de Crăciun adresată Curiei Romane pentru a-i atenționa din nou pe cardinalii, episcopii și preoții care lucrează în Sfântul Scaun că nu sunt în niciun caz ireproșabili și că, de fapt, sunt deosebit de vulnerabili la rău.

Francisc le-a spus că, trăind în inima Bisericii Catolice, am putea cădea cu ușurință în tentația de a ne crede în siguranță, mai buni decât alții, care nu mai au nevoie de convertire”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Cu toate acestea, suntem în pericol mai mare decât toți ceilalți, pentru că suntem asaltați de „demonul elegant”, care nu își face o intrare zgomotoasă, ci vine cu flori în mână”, le-a spus Francisc enoriașilor în Sala Binecuvântărilor din Palatul Apostolic. Francisc a folosit de mult timp discursul său de Crăciun pentru o mustrare anuală a birocraților de la Vatican, trecându-i printr-un examen de conștiință” tipic iezuit pentru a-i ajuta să se pocăiască în perioada premergătoare Crăciunului.

Anul acesta nu a fost diferit, dar Francisc a părut să vrea să vizeze mai larg și arhiconservatorii și tradiționaliștii care au devenit cei mai mari critici ai Papei. Francisc a criticat modul lor de a trăi credința, insistând că a fi catolic nu înseamnă să urmezi un set de dictaturi care nu se schimbă niciodată, ci mai degrabă este un proces de înțelegere a mesajului lui Hristos care nu se termină niciodată, ci ne provoacă în mod constant”.

Adevărata erezie nu constă doar în a predica o altă evanghelie, așa cum ne-a spus Sfântul Pavel, ci și în a înceta să mai traducă mesajul său în limbajele și modurile de gândire de astăzi”, a spus Francisc. Criticii conservatori ai papei l-au acuzat pe Francisc de erezie pentru unele dintre gesturile și predicile sale, inclusiv pentru că a deschis ușa pentru a le permite catolicilor divorțați și recăsătoriți civil să aibă acces la sacramente.