• Papa Francisc a prezidat sâmbătă seară liturghia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma
  • Suveranul Pontif anulase în ultimul moment participarea la Drumul Crucii de la Colosseum
  • Săptămâna Sfântă, care implică numeroase ceremonii înaintea zilei Paştelui Catolic, este un adevărat maraton pentru suveranul pontif.

Papa Francisc a prezidat sâmbătă seară liturghia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma. Se întâmplă la o zi după anularea în ultimul moment a participării sale la procesiunea Drumul Crucii de la Colosseum. Absenţa sa a ridicat noi semne de întrebare asupra stării sale de sănătate.

Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit în scaunul său rulant sâmbătă seară cu puţin timp înainte de ora locală 19:30 pentru a conduce această liturghie care durează cel puţin două ore, în prezenţa a mii de credincioşi din lumea întreagă, înaintea slujbei de duminică şi a binecuvântării „Urbi et Orbi”, relatează AFP.

Conform ritului luminii, care simbolizează învierea lui Hristos, Papa Francisc a pronunţat omilia şi va boteza opt adulţi.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Săptămâna Sfântă, care implică numeroase ceremonii înaintea zilei Paştelui Catolic, este un adevărat maraton pentru Suveranul Pontif. El şi-a anulat vineri participarea la procesiunea Drumul Crucii, unde organizatorii au fost nevoiţi să-i retragă fotoliul în grabă.

Citește și