• O tehnologie bazată pe Inteligența Artificială poate imita vocea și mișcările unei persoane după 30 de minute de observare.
  • Utilizatorii pot întâlni persoana dispărută folosind căști VR, prin intermediul unui avatar.
  • Aplicația a fost descărcată de 300.000 de ori din 2017, și zilnic peste 100 de utilizatori se conectează la platformă.

Și dacă ți-e dor…Inteligența Artificială îți oferă acum posibilitatea să vorbești virtual cu cei dragi, care nu mai sunt lângă tine. Datorită tehnologiilor poți crea cu ei legături într-un mod inovator și
emoționant. Întrebarea este dacă chiar ne dorim acest lucru.

Cum putem discuta cu persoane decedate?

Inteligența Artificială face exact ceea ce poate pe baza unei informații primite. Dacă îi dăm A.I.-ului un video cu o persoană vorbind sau făcând lucruri, sunt suficiente 30 de minute pentru ca Inteligența Artificială sa poată crea un avatar cu care să putem „vorbi”. Avatarul poate imita vocea, inflexiunile vocii. Ne putem înregistra chiar și pe noi și putem lăsa acest avatar copiilor noștri.

Are succes această tehnologie?

Există o companie calificată pentru acest lucru – se numește Somnium Space, fondată de Artur Sychov. El și-a creat acest avatar ca să poată discuta cu tatăl lui decedat. Deja 300.000 de oameni au descărcat această platformă și au intrat în discuție directă cu persoanele care nu mai sunt lângă ei.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Cu toate acestea, există discuții și îngrijorări de natură morală.

Citește și