• Două companii din China au anunțat cipuri revoluționare la conferința ISSCC 2024.
  • Primul cip e făcut pentru controlul vocal offline. Îți găsește cuvinte chiar și în gălăgie.
  • Al 2-lea cip e proiectat să detecteze convulsiile la persoanele cu epilepsie.
  • Chinezii revoluționează domeniul tehnologiilor portabile și al asistenței medicale.

China lovește din nou și dezvoltă două cipuri A.I. de ultimă generație. Sunt ultra-eficiente și promit să revoluționeze domeniul tehnologiilor portabile și al asistenței medicale. Ce fac? Ei bine oferă soluții pentru controlul vocal offline și detectează convulsii la persoanele cu epilepsie.

Ce fac, mai exact, aceste cipuri

Ca în orice alt domeniu, China atinge un nou prag și în dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Primul cip e conceput pentru controlul vocal offline în dispozitivele mobile. Este remarcat pentru eficiența sa energetică excepțională și pentru capacitatea sa de a funcționa în medii zgomotoase.

Datorită algoritmilor, acest cip poate identifica cuvinte-cheie și poate verifica semnalele vocale chiar și în prezența unui zgomot de fond ridicat, cum ar fi televizorul sau muzica. Cel de-al doilea are o aplicație vitală în domeniul medical, fiind proiectat pentru detectarea convulsiilor la persoanele cu epilepsie. Poate identifica semnalele specifice asociate crizelor epileptice, permițând pacienților să primească rapid asistență medicală sau tratament adecvat.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Nu se știe, mometan, când se vor folosi aceste cipuri în Medicină. Deocamdată au fost prezentate la Conferința Internațională Solid-State Circuits Conference 2024. Un fel de olimpiadă a industriei circuitelor.

Echipa de cercetare de la Universitatea de Știință și Tehnologie Electronică din China, condusă de profesorul Zhou Jun, a prezentat aceste inovații, evidențiind potențialul lor de a revoluționa domeniul tehnologiilor portabile și de a aduce beneficii semnificative în domenii precum: asistența medicală și interacțiunea om-mașină. O nouă dovadă că cercetătorii chinezi continuă să facă progrese în domeniul tehnologiei, demonstrând angajamentul lor pentru excelență și inovație.

Citește și