• Musk: „A.I. o să fie mai deșteaptă decât întreaga umanitate până în 2029″.
  • AGI ar fi imposibil de distins de o ființă umană în conversație și capacitate.
  • Patronul X crede chiar că AGI va depăși întreaga omenire peste 5 ani.

Fondatorul SpaceX și CEO-ul Twitter, Elon Musk, consideră că Inteligența Artificială va fi mai deșteaptă decât orice ființă umană până în 2025 și decât întreaga umanitate până în 2029.

Este Musk cel mai mare fan al A.I.?

Musk și-a exprimat deja foarte clar opiniile despre A.I. în ultimii ani. În timpul unei discuții cu Prim-Ministrul britanic Rishi Sunak la Summit-ul privind siguranța A.I., i-a explicat acestuia că Inteligența Artificială este „cea mai perturbatoare forță din istorie”.

„Vom avea pentru prima dată ceva care este mai inteligent decât cel mai deștept om. Va veni un moment în care nu va mai fi nevoie de oameni  pentru locuri de muncă. Poți avea un loc de muncă pentru satisfacție personală. Dar A.I. va putea face totul”, a adăugat el.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Ritmul A.I. este de departe mai rapid decât orice tehnologie pe care am văzut-o în istorie. Și pare să crească în capacitatea de cel puțin cinci ori, poate de zece ori pe an”, a spus Musk.

Musk vorbește despre Inteligența Artificială Generativă, care este foarte diferită de A.I. cu care ați putea fi familiarizati, cum ar fi modelele în limbaj mare, chatbot-urile sau generatoarele de artă.

De ce ar fi atât de înspăimântătoare această Inteligență Generativă?

Cei mai mulți observatori sunt de acord că un AGI ar fi imposibil de distins de o ființă umană în conversație și capacitate, dar cu o eficiență mult mai mare. În plus, AGI învață continuu din tot ceea s-a publicat până în prezent pe internet, autogenerându-se și devenind din ce în ce mai complexă.

„Cred că AGI va fi cea mai puternică tehnologie pe care omenirea a inventat-o până acum”, a explicat Sam Alman, fondatorul OpenAI.

Deci, indiferent dacă estimările lui Musk cu privire la timpul de care va avea nevoie AGI să ne depășească sunt corecte sau nu, cei mai mulți experți par să fie de acord că ne aflăm la un moment de răscruce.

Citește și