• Creierul uman este programat să genereze emoții indiferent de acțiunile din jurul nostru.
  • „Emoția și percepția sunt profund interconectate”.
  • La studiu au participat 50 de voluntari cărora le-a fost urmărită activitatea cerebrală cu ajutorul RMN-ului.

Cât de mult depind emoțiile noastre de simțuri? Reacționează creierul și corpul nostru în același mod atunci când suntem expuși la diverse acțiuni? Cercetătorii au dezvăluit noi informații despre relația complexă dintre emoție și percepție.

Noul proiect investighează dacă într-adevăr creierul nostru folosește coduri senzoriale specifice sau coduri abstracte pentru a construi experiențele noastre emoționale. „Emoția și percepția sunt profund interconectate, însă mecanismele exacte prin care creierul reprezintă instanțele emoționale au rămas evazive” spune un psiholog celebru.

La studiu au participat 50 de voluntari cărora le-a fost urmărită activitatea cerebrală cu ajutorul RMN-ului, asta, în timp ce urmăreau filmul 101 Dalmațieni. Printre aceștia s-au aflat chiar și persoane cu deficiențe de auz sau deficiențe de vedere. Rezultatele arată că deși suntem tentați să credem că emoțiile noastre depind în mod direct de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, creierul este cel care este programat să genereze semnificații emoționale indiferent dacă noi auzim sau vedem acțiunile din mediul înconjurător.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și