• Suveranul pontif argentinian, care a împlinit 10 ani în fruntea Bisericii Catolice la începutul acestei luni, a suferit o serie de probleme de sănătate de-a lungul vieții sale.
  • Papa Francisc a avut o parte dintr-un plămân extirpată la vârsta de 21 de ani.
  • El a fost internat miercuri la Spitalul Gemelli din Roma cu dificultăți de respirație.

Papa Francisc va ține duminică o slujbă în Piața Sfântul Petru, dând startul evenimentelor premergătoare Paștelui, la doar o zi după ce a părăsit spitalul, scrie BBC. El a fost internat miercuri la Spitalul Gemelli din Roma cu dificultăți de respirație, iar ulterior a fost diagnosticat cu bronșită.

În vârstă de 86 de ani, Papa Francisc a părăsit spitalul sâmbătă și a confirmat că va supraveghea ceremonia din Duminica Floriilor, urmată de rugăciunea Angelus. El chiar a glumit că este încă în viață”.

Am simțit doar o stare de rău, dar nu mi-a fost teamă”, a declarat Papa, citat de agenția de presă italiană Ansa. După ce a fost externat, suveranul pontif a fost văzut zâmbind și salutând din mașina sa, înainte de a coborî pentru a se adresa mulțimii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În loc să se îndrepte spre casă, mașina sa a trecut pe lângă Vatican și s-a oprit la Bazilica Santa Maria Maggiore. Când a ieșit după ce s-a rugat, oamenii de pe stradă au aplaudat și au strigat: Trăiască Papa!”

În timpul unei alte opriri, Papa Francisc a ieșit din vehiculul său pentru a oferi ouă de Paște din ciocolată polițiștilor din coloana sa. Internarea suveranului pontif în spital a avut loc înainte de cea mai aglomerată săptămână din calendarul creștin.

Săptămâna Sfântă include un program încărcat de evenimente și slujbe care pot fi solicitante din punct de vedere fizic. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat vineri că se așteaptă ca Papa Francisc să ia parte la slujba din acest weekend pentru Duminica Floriilor.

Pot să confirm că Papa Francisc este așteptat să fie prezent duminică în Piața Sfântul Petru pentru celebrarea euharistică a Duminicii Palmierilor, Patimile Domnului”, a spus Bruni într-o declarație. De asemenea, el va prezida duminica viitoare slujba de Paște, extrem de populară, potrivit detaliilor publicate de Vatican.

Citește și: