• Papa Francisc a declarat că speră să facă prima sa călătorie în țara sa natală, Argentina.
  • Președintele Javier Milei, l-a numit pe Papa Francisc „un trimis al Satanei”.
  • Papa a declarat că nu își propune să își dea demisia.

Papa Francisc a declarat duminică că speră să facă prima sa călătorie în țara sa natală, Argentina, de când a devenit suveran pontif, în urmă cu peste un deceniu, în timp ce națiunea sud-americană se confruntă cu o criză economică, scrie CNN.

Noul președinte argentinian Javier Milei, care l-a numit cândva pe Papa Francisc „un trimis al Satanei”, l-a invitat oficial săptămâna trecută pe suveranul pontif în această țară, care se confruntă cu o hiperinflație de trei cifre și o sărăcie în creștere.

„Sunt îngrijorat pentru că oamenii de acolo suferă foarte mult. Este un moment dificil pentru țară”, a declarat Papa, în vârstă de 87 de ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Se ia în considerare „posibilitatea de a face o călătorie în Argentina în a doua jumătate a anului”, eventual după o vizită în Polinezia în luna august, a spus acesta. „Aș face călătoria în Argentina dacă se poate face. Dar mi-ar plăcea să merg”.

În interviul de o oră difuzat pe Nove, Papa Francis a abordat, de asemenea, preocupările legate de sănătatea sa. „Demisia „nu se află în centrul gândurilor mele”, a adăugat el, deși a recunoscut că posibilitatea de a demisiona este o opțiune pentru toți.

El a reiterat, de asemenea, apelurile pentru pace în Ucraina și în Orientul Mijlociu. „Această escaladare a războiului mă înspăimântă, această luare de măsuri războinice în lume. Ne întrebăm cum se va sfârși, cu armele atomice care acum distrug totul, cum vom sfârși, ca arca lui Noe?”, a spus el. „Asta mă sperie, capacitatea de autodistrugere pe care o are astăzi omenirea.”

Citește și