• Un grup de artişti a umplut o zonă palestiniană din Ierusalimul de Est cu picturi cu ochi mari, larg deschişi.
  • Picturile murale reamintesc faptul că toţi ochii sunt aţintiţi asupra cartierului Silwan, un punct fierbinte în care palestinienii spun că forţele israeliene şi coloniştii fac eforturi pentru a-i alunga din casele lor.
  • Organizatorii spun că proiectul artistic urmăreşte să atragă atenţia asupra deplasărilor cu care se confruntă palestinienii în acest cartier din apropierea Oraşului Vechi din Ierusalim.

Un grup de artişti a umplut o zonă palestiniană din Ierusalimul de Est cu picturi cu ochi mari, larg deschişi.

Picturile murale cu ochi sunt atât de impresionante încât te fac să simţi că te privesc oriunde te plimbi prin cartier. Multe dintre ele sunt pictate pe pereţii caselor palestiniene în ruină, alături de simboluri naţionale, potrivit AP.

,,Ochii holbaţi le spun oamenilor că noi îi vedem şi că ar trebui să ne vadă şi ei pe noi” , spune Jawad Siyam, directorul Centrului de creaţie Madaa-Silwan.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

,,Vrem să spunem că suntem aici – ne iubim pământul şi casa noastră„.

Proiectul artistic ,,I Witness Silwanînfăţişează ochii unor lideri şi influenceri palestinieni şi internaţionali. De asemenea, prezintă simboluri precum jilţul şi macul, pe care palestinienii îl numesc floarea lor naţională.

Organizatorii spun că proiectul artistic urmăreşte să atragă atenţia asupra deplasărilor cu care se confruntă palestinienii în acest cartier din apropierea Oraşului Vechi din Ierusalim.

Israelul a ocupat Ierusalimul în războiul din Orientul Mijlociu din 1967 şi a anexat oraşul sfânt ca fiind capitala sa indivizibilă. Palestinienii revendică partea de est ca fiind capitala viitorului lor stat. Negocierile de pace între cele două părţi s-au oprit cu ani în urmă.

Proiectul Silwan afirmă că urmăreşte să contracareze grupurile de colonişti israelieni care se străduiesc să sporească prezenţa evreiască în zonele predominant arabe sau palestiniene din oraşul sfânt contestat.