• Davy, născută în Zimbabwe, care s-a întâlnit cu ducele din 2004 până în 2009, a decis în cele din urmă că „o viață regală nu era pentru ea”.
  • MGN, inclusiv The Mirror, Sunday Mirror și Sunday People, contestă afirmațiile, argumentând că unele au fost aduse prea târziu.
  • Avocatul lui Harry, David Sherbone, a declarat miercuri instanței că intruziunea ilegală a presei a cauzat „mari provocări” în relația sa cu Davy.

Prințul Harry a învinuit activitățile presupuse ilegale de culegere de informații desfășurate la grupul Mirror pentru despărțirea sa de Chelsy Davy. Ducele se numără printre mai multe persoane importante care depun pretenții de daune împotriva titlurilor Mirror Group Newspapers, care au început miercuri și se așteaptă să dureze șapte săptămâni, scrie The Independent.

MGN, editorul de știri, inclusiv The Mirror, Sunday Mirror și Sunday People, contestă afirmațiile — argumentând că unele au fost aduse prea târziu. Avocatul lui Harry, David Sherbone, a declarat miercuri instanței că intruziunea ilegală a presei efectuată de jurnaliști la aceste ziare, cum ar fi presupusa piraterie telefonică, a cauzat „mari provocări” în relația sa cu Davy. Davy, născută în Zimbabwe, care s-a întâlnit cu ducele din 2004 până în 2009, a decis în cele din urmă că „o viață regală nu era pentru ea” ca urmare a acestei presupuse hărțuiri.

„De asemenea, a dus la mari provocări în relația lui cu fosta lui iubită Chelsy Davy și l-a făcut să se teamă pentru siguranța lui și a ei”, a adăugat avocatul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Documentele instanței au evidențiat modul în care jurnaliștii au rezervat un hotel în Bazaruto, o mică insulă în largul coastei Mozambicului, când Harry și Davy „au încercat să evadeze acolo și să se bucure de puțină pace și liniște”, potrivit documentelor instanței. Abordând relația lui Harry cu Davy, Sherborne a continuat: „Nu au fost niciodată singuri, ceea ce a pus o cantitate imensă de stres și efort inutil relației lor. În cele din urmă, activitățile MGN au determinat-o pe Davy să ia decizia că o viață regală nu era pentru ea, ceea ce era incredibil de supărător pentru Harry la acea vreme”.

Citește și: