• Experți în sănătate cer Guvernului măsuri mai ferme pentru accelerarea vaccinării
  • Medicul Sorin Paveliu propune vaccinarea obligatorie pentru anumite persoane
  • Medicul Răzvan Cherecheș cere ridicarea restricțiilor pentru cei vaccinați

Propunere șocantă a unui medic pentru Guvernul Cîțu. Cine nu se vaccinează anti-COVID și ia virusul intră în spital doar dacă plătește – propune Sorin Paveliu. Campania de vaccinare e prea „soft„, trebuie luate măsuri mai dure pentru a crește rate de imunizare, susține el.

„1.Lege privind vaccinarea obligatorie! Mă refer la personalul medical, la oricine lucrează în domenii care presupun interacțiune cu publicul! 2. Retragerea beneficiilor sociale pentru cei care prin refuzul lor de vaccinare contribuie la spolierea bugetului. 3. Orice persoană care se îmbolnăvește și nu este vaccinată ar trebui să-și plătească spitalizarea”, scrie Paveliu pe pagină sa de Facebook.

Postarea a stârnit o furtună de comentarii. „Domnule doctor riscați porecla de Menghele de România”, îi scrie un internaut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Medicul Răzvan Cherecheș, fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, îi atrage și el atenția Guvernului și Parlamentului.

Nu este niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricțîi pentru populația vaccinată. Toată discuția despre discriminare, o discuție falsă”, a spus Cherecheș, pentru HotNews.