• Este un titlu puternic asociat cu tatăl lor, prințul Philip, care a fost Duce de Edinburgh timp de peste 70 de ani.
  • Noul duce și soția sa Sophie, care devine ducesă de Edinburgh, au vizitat vineri capitala scoțiană.
  • Prințul Edward devine Duce de Edinburgh la aproape doi ani de la moartea tatălui său, Philip.

Prințul Edward a fost numit noul Duce de Edinburgh, a anunțat Palatul Buckingham. Regele i-a acordat acest titlu fratelui său mai mic cu ocazia împlinirii a 59 de ani de către Prințul Edward.

Este un titlu puternic asociat cu tatăl lor, prințul Philip, care a fost Duce de Edinburgh timp de peste 70 de ani, până la moartea sa în 2021. Noul duce și soția sa Sophie, care devine ducesă de Edinburgh, au vizitat vineri capitala scoțiană.

Cuplul a mers la o recepție la Edinburgh care a recunoscut eforturile voluntarilor în sprijinul refugiaților ucraineni în ultimul an. Grupul de campanie antimonarhie Republic a criticat acordarea titlului prințului Edward, afirmând că ar fi trebuit să se țină cont de opiniile locuitorilor din Edinburgh” înainte de acordarea titlului ca cadou de ziua de naștere”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Prințul Edward devine Duce de Edinburgh la aproape doi ani de la moartea tatălui său, Philip, care a primit titlul în 1947, când s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta de atunci, care a devenit ulterior regina Elisabeta a II-a.

S-a înțeles că Philip ar fi vrut ca Edward, fiul său cel mic, să preia titlul, dar decizia a fost lăsată în mâinile regelui Charles. Aceasta înseamnă că Edward, al 13-lea în linia de succesiune la tron, va participa la încoronarea din luna mai în calitate de duce, cu un titlu care era sinonim cu cel al răposatului său tată.