• Commonwealth-ul a fost o constantă în propria mea viață, și totuși diversitatea sa continuă să mă uimească și să mă inspire”.
  • Charles i-a succedat mamei sale, regina Elisabeta, în fruntea clubului celor 56 de țări care au evoluat din Imperiul Britanic.
  • Regele, în vârstă de 74 de ani, a fost însoțit la slujbă de soția sa Camilla, regina consort, și de fiul său cel mare, prințul William și soția sa, Kate.

Regele Charles s-a inspirat din viața mamei sale luni, când a sărbătorit prima sa zi a Commonwealth-ului în calitate de șef simbolic al grupării, cu o slujbă la Westminster Abbey din Londra, alături de alți membri de rang înalt ai familiei regale britanice.

Charles i-a succedat mamei sale, regina Elisabeta, în fruntea clubului celor 56 de țări care au evoluat din Imperiul Britanic, după ce aceasta a murit în septembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani.

Îmi trag o mare putere din exemplul ei, împreună cu tot ceea ce am învățat de la oamenii extraordinari pe care i-am întâlnit, în tot Commonwealth-ul, de-a lungul atâtor ani”, a spus el în fața congregației. Commonwealth-ul a fost o constantă în propria mea viață și, totuși, diversitatea sa continuă să mă uimească și să mă inspire”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Regele, în vârstă de 74 de ani, a fost însoțit la slujbă de soția sa Camilla, regina consort, și de fiul său cel mare, prințul William și soția sa, Kate.

El a fost întâmpinat cu o primire tradițională maori în afara abației, dar și cu un protest zgomotos din partea unui număr mic de republicani care au promis că își vor face cunoscute opiniile la angajamentele înainte de încoronarea sa din luna mai.

Commonwealth-ul, una dintre cele mai mari organizații internaționale din lume, a fost întotdeauna foarte aproape de inima Elisabetei, iar unii comentatori spun că ajutorul acordat pentru menținerea și extinderea acestuia a fost unul dintre cele mai mari succese ale domniei sale de 70 de ani.

Majestatea Sa defunctă a iubit Commonwealth-ul, iar Commonwealth-ul a iubit-o pe ea”, a declarat secretarul general al Commonwealth, Patricia Scotland.

În tristețea noastră pentru dispariția ei, în admirația noastră pentru tot ceea ce a fost și în recunoștința noastră durabilă pentru tot ceea ce ne-a dat, putem cu toții să ne bucurăm de faptul că viziunea ei pentru Commonwealth, ca un parteneriat egal al națiunilor și al raselor, a ajuns la îndeplinire.”