• Primul Revelion modern a fost sărbătorit în 1907, în Times Square
  • Data de 1 ianuarie marchează începutul anului de câteva secole încoace
  • Cuvântul Revelion provine din franceză și înseamnă a ajuna, a veghea

Trecerea în Noul An a devenit o sărbătoare mult înainte de Revelionul contemporan. Cele mai vechi consemnări despre trecerea dintre ani au fost descoperite în Babilon, iar primul Revelion modern a avut loc în 1907, în celebrul Times Square din New York.

Data de 1 ianuarie marchează începutul anului cu mult înainte de 1904. Papa Inocențiu al XII-lea a fost cel care a stabilit că începutul anului este pe 1 ianuarie, în 1691. Înainte de aceasta, Crăciunul reprezenta trecerea într-un nou an.

Anul Nou sărbătorit pe 1 ianuarie ar mai putea avea originea în timpul Imperiului Roman, când politicienii romani își începeau îndatoririle oficiale la 1 ianuarie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cuvântul modern „Revelion” provine din franceză, de la réveillon – care ar fi tradus ca a ajuna sau a veghea. În cazul sărbătorii, se referă la a aștepta la miezul nopții trecerea dintre cei doi ani. Noaptea dintre 31 spre 1 ianuarie reprezintă în mod simbolic înnoirea timpului.

Nu toate țările acceptă data de 1 ianuarie ca început de an. Iran sărbătorește înnoirea anului în martie, evreii sărbătoresc Rosh Hashanah, în septembrie sau octombrie, Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește pe 14 ianuarie și în China, Noul An este sărbătorit între 21 ianurie și 19 februarie.