• Instalația este realizată din materiale reciclate: CD-uri, hârtie și metal.
  • Fiecare CD din instalație conține un cod QR care dezvăluie ilustrații ale unor personalități românești marcante.
  • Tema ediției 2025 este „Surface Reflections”, axată pe interacțiunea dintre materiale și percepție.

De Ziua Mediului, România spune povestea sustenabilității prin artă, la Londra unde s-a deschis astăzi Bienala de Design 2025. O instalație strălucitoare din CD-uri reciclate, semnată de Art Mirror, transformă designul în manifest. Este a doua oară când România participă la acest eveniment global de top în design contemporan, iar mesajul e clar: viitorul e sustenabil.

Cum ați gândit această instalație ca răspuns artistic la tema bienalei „Surface Reflections”? Ce simbolizează elementele reciclate folosite?

Ca răspuns artistic, pentru că tema Bienalei a fost Reflections, ne-am propus să ne încadrăm în această tematică, abordând conceptul de reflecție, ce presupune și cum poate fi integrat într-un demers conceptual. Având în vedere cât de dificil este pentru un artist emergent să obțină vizibilitate la un astfel de eveniment, ne-am dorit să valorificăm spațiul expozițional și să facem vizibilă munca cât mai multor artiști„, a explicat Cristina Cantemir, președinta Asociației Art Mirror, pentru Aleph News.

Prin reflexiile CD-urilor și ale materialelor colectate, am încercat să construim un concept coerent, care să aducă plusvaloare și să reprezinte pavilionul României într-un mod în care țara să fie remarcată nu doar prin instalație, ci și prin munca din spatele acesteia”, a adăugat Cristina Cantemir.

Recomandări

ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC
ZELE: RUSIA ÎL MINTE PE TRUMP
ROMÂNIA PRODUCE DRONE
CE FACE TRUMP CU TARIFELE?
PAPA NUMEȘTE UN CHINEZ
NEWSOM: TRUMP A MINȚIT