• „Am trimis un mesaj și am subliniat că livrarea de arme către Ucraina de către Statele Unite este inacceptabilă. Am cerut să se pună capăt acestei practici”, a declarat ambasadorul rus,
  • Acesta a subliniat că Washingtonul „încearcă să agraveze situația”.
  • „Scopul este, așa cum spun deschis senatorii (americani), de a împiedica Rusia să se afirme ferm, ca interesele rusești să fie respectate în întreaga lume și ca vocea Rusiei să fie auzită”, a declarat Antonov.

Guvernul rus a trimis un mesaj Statelor Unite în care cere încetarea livrărilor de arme către Ucraina, potrivit ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov, în contextul războiului declanșat la 24 februarie în țara europeană, relatează EuropaPress.

Antonov a subliniat într-un interviu acordat postului rus de televiziune Rossiya 24 că Washingtonul va livra Kievului „o cantitate uriașă” de arme, adăugând că acest lucru „nu contribuie la găsirea unei soluții diplomatice la conflict”.

„Am trimis o notă și am subliniat că livrarea de arme către Ucraina de către Statele Unite este inacceptabilă. Am cerut să se pună capăt acestei practici” , a declarat ambasadorul rus, care a subliniat că Washingtonul „încearcă să agraveze situația”. „Scopul este, așa cum spun deschis senatorii (americani), de a împiedica Rusia să se afirme ferm, ca interesele rusești să fie respectate în întreaga lume și ca vocea Rusiei să fie auzită”, a declarat Antonov.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Comentariile lui Antonov au fost făcute după ce secretarii de stat și de apărare ai SUA, Antony Blinken și, respectiv, Lloyd Austin, au sosit duminică în capitala ucraineană, Kiev, unde s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit unor informații difuzate de televiziunea americană NBC, Washingtonul a declarat că intenționează să ofere Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 713 milioane de dolari (661 milioane de euro) pentru ca țara să facă tranziția mult așteptată de la armele din epoca sovietică la sisteme mai moderne.