• Secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit în ultimele momente după întâlnirea pe care a avut-o la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski
  • El a declarat că Rusia continuă să încerce să „brutalizeze” anumite părți ale Ucrainei, adăugând că ucrainenii „se țin tare” în fața unui război devastator.
  • „Este adevărat că Rusia continuă să încerce să brutalizeze părți ale țării, iar moartea și distrugerile pe care continuăm să le vedem sunt îngrozitoare”, a declarat dl Blinken.

Secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit în ultimele momente după întâlnirea pe care a avut-o la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

El a declarat că Rusia continuă să încerce să „brutalizeze” anumite părți ale Ucrainei, adăugând că ucrainenii „se țin tare” în fața unui război devastator.

„Este adevărat că Rusia continuă să încerce să brutalizeze părți ale țării, iar moartea și distrugerile pe care continuăm să le vedem sunt îngrozitoare”, a declarat dl Blinken.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Dar ucrainenii se ridică în picioare, sunt puternici și fac acest lucru cu sprijinul pe care l-am coordonat în întreaga lume.”

SUA promite un ajutor militar de 700 de milioane de dolari după ce Blinken s-a întâlnit cu Zelenskyy la Kiev; unitățile rusești sunt „epuizate” în asediul de la Mariupol, spune Ministerul Apărării.

700 de milioane de dolari, ajutor militar pentru Ucraina

Diplomații Statelor Unite vor începe o întoarcere treptată în Ucraina în această săptămână, au declarat luni secretarul de stat și șeful apărării de la Washington, care au anunțat un ajutor militar de 700 de milioane de dolari în timpul primei lor vizite în timp de război la Kiev.

Călătoria secretarului de stat Antony Blinken și a secretarului apărării Lloyd Austin – pe care Statele Unite au confirmat-o doar după ce cei doi au părăsit teritoriul ucrainean – a avut loc în timp ce invazia intră în a treia lună, cu mii de morți și milioane de persoane strămutate.

În cadrul vizitei americane de cel mai înalt nivel de la invazia Rusiei, Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin i-au spus președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, și consilierilor săi că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanțare militară externă și au aprobat o vânzare de muniție în valoare de 165 de milioane de dolari.