• De la începutul războiului, armata rusă a preluat controlul a două centrale nucleare, Zaporijjea și Cernobîl, care au revenit sub controlul Ucrainei.
  • AIEA a livrat echipamentul inițial Ucrainei luna trecută, se arată în declarație.
  • Oleksiy Arestovych a sugerat că discuțiile ar putea avea ca scop stabilirea unei încetări a focului și determinarea soartei civililor și a luptătorilor blocați în orașul-port din sudul țării.

UPDATE ORA 23:00

Pe 25 aprilie, în Hersonul ocupat temporar, forțele de ocupație ruse au pus mâna pe clădirea consiliului orașului. Acest lucru a fost raportat de „Public” cu referire la un angajat al Consiliului Local.

Potrivit acestuia, armata rusă a intrat în incinta Consiliului orășenesc Herson la ora 16.30. Ocupatorii le-au spus tuturor muncitorilor să plece și au scos steagul ucrainean din clădire.

Nu s-a dat nicio explicație oamenilor. Primarul Igor Kolykhayev a fost ultimul care a părăsit clădirea ”, a spus un angajat al Consiliului Local.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

De asemenea, Ministrul Apărării al Regatului Unit, Ben Wallace , a anunțat furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene Stormer HVM către Ucraina . FV4333 Stormer – Transportor blindat britanic de personal, creat de Alvis Vickers pe baza unităților de tancuri ușoare FV101 Scorpion bazate pe CVR (T). Stormer Air Defense este un tun antiaerian autopropulsat înarmat cu rachete Starstreak HVM. Secretarul Apărării, Ben Wallace, a făcut anunțul în această după-amiază în Camera Comunelor

UPDATE ORA 21:00

Pe 25 aprilie, Rusia a vrut să lanseze o nouă lovitură cu rachete în sudul Ucrainei, dar dintre cele două rachete trase dimineața, una nu a ajuns la țintă, cealaltă a fost neutralizată în aer de unitățile de apărare aeriană. 💙💛 Pilotul ucrainean Su-25 Roman Vasyliuk, care a fost doborât de apărarea antiaeriană inamică în regiunea Donețk în martie, a fost eliberat din captivitate de ocupanții ruși.

În școlile rusești se țin lecții pentru a repovesti propaganda și a justifica războiul împotriva Ucrainei. Copiilor li se spune minciuni despre „naționaliștii” la putere în Ucraina, „oprimarea populației de limbă rusă”, amenințarea nucleară din partea NATO și „suferința oamenilor din Donbass”.

Comerciantul rus de petrol Rosneft nu a putut să vândă 6,5 milioane de tone de petrol în timpul licitației, deoarece a cerut o plată anticipată integrală în ruble. Eșecul licitației subliniază problemele Kremlinului cu vânzările de petrol din cauza sancțiunilor dure occidentale împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei. În regiunea Belgorod a Rusiei s-a remarcat concentrarea de unități suplimentare menite să crească gruparea de trupe în zona operațională de est.

În Transnistria, au fost semnalate explozii în apropierea clădirii așa-numitului „Ministerul Securității Statului” (MGB) din Tiraspol. Clădire avariată și geamuri sparte într-o casă vecină.

UPDATE ORA 20:00

O nouă groapă comună a fost găsită la 5 kilometri de #Mariupol

Primele șanțuri excavate pot fi văzute în imaginile satelitului din 24 martie. După 10 martie, satul Stary Krym era sub ocupație. Imaginea din satelit din 24 aprilie a înregistrat noi tranșee – lungimea lor a depășit 200 de metri.

UPDATE ORA 19:00

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a estimat că aproximativ 15.000 de militari ruși au fost uciși, în timp ce aproximativ 2.000 de vehicule blindate au fost distruse sau capturate.

Până acum, Rusia „a eșuat în aproape toate obiectivele sale”, a spus el, dar ucrainenii încă „luptă pentru viața lor”.


Downing Street spune că afirmațiile difuzate la o televiziunea de stat rusă că prim-ministrul Boris Johnson a amenințat că va efectua o lovitură nucleară unilaterală împotriva Rusiei sunt neadevărate.

Afirmația fără temei a fost făcută la emisiune de pe postul de televiziune de stat Rossiya 1 vinerea trecută, scrie BBC.

UPDATE ORA 18:00

În Germania se întrunește Grupul consultativ privind securitatea Ucrainei, la baza Aeriană Ramstein a NATO.
Reuniunea este găzduită de secretarul apărării Lloyd Austin. Vor participa miniștrii apărării din cele 30 de state membre NATO, alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.


Peste 5,2 milioane de ucraineni au fugit din țară de când Rusia și-a lansat invazia în țara lor. Peste 45.000 s-au alăturat în ultimele 24 de ore, a declarat agenția Națiunilor Unite pentru refugiați.

În total, 5.232.014 de persoane au părăsit Ucraina ca refugiați din 24 februarie, potrivit UNHCR. Aceasta marchează o creștere de 45.270 față de cifra de duminică.


Marea Britanie oferă Ucrainei un „număr mic” de vehicule blindate Stormer pentru a consolida apărarea antiaeriană a țării.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat Camerei Comunelor că vehiculele vor oferi „capacități antiaeriene pe rază scurtă de acțiune îmbunătățite atât ziua, cât și noaptea”.

UPDATE ORA 17:00

Serviciile de informații ucrainene spun că Rusia a desfășurat până la opt port-rachete de croazieră în Marea Neagră.
Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzianyk, care a vorbit luni la un briefing, relatează un corespondent Ukrinform.

Mariupol. Viața în secolul XXI.

Joe Biden a anunțat oficial candidatura lui Bridget Brink pentru ambasadorul SUA în Ucraina – Casa Albă

Bridget Brink conduce acum Ambasada SUA în Slovacia.

Moscova spune că va expulza 40 de diplomați germani ca răspuns la „decizia neprietenoasă” a Berlinului de a da afară personalul diplomatic rus din cauza conflictului din Ucraina.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Moscova și i-a înmânat „o notă despre 40 de angajați ai instituțiilor diplomatice germane din Rusia fiind declarați persoane non grațiate”.

UPDATE ORA 16:00

Autoritatea Internațională pentru Energie Atomică a anunțat că lansează o misiune în Ucraina pentru a examina fosta centrală nucleară de la Cernobîl.

AIEA urmează să sosească mâine la Cernobîl pentru a face evaluări ale nivelurilor de radiații și pentru a ajuta la restabilirea sistemelor de protecție și monitorizare.


Anonimous a spart corespondența exportatorului rus de energie.

Incendiul uriaș de la depozitul de petrol din orașul rus Bryansk nu are legătură cu conflictul. Rusia spune că investighează cauza incendiilor, în timp ce Ucraina nu a comentat încă.

În ciuda acestui fapt, există multe speculații cu privire la ceea ce le-a cauzat. Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Ucraina că folosește elicoptere pentru a lovi clădirile rezidențiale din regiune. Ucraina a negat că a atacat un alt depozit la începutul acestei luni.


Zelensky a numit -o pe Tamila Tasheva drept reprezentant permanent al ei în Republica Autonomă Crimeea. Reprezentantul anterior, Anton Korynevych, a fost concediat.

Ucraina nu a ajuns la niciun acord cu Rusia privind înființarea unui coridor umanitar pentru civilii din Mariupol, a declarat vicepremierul Iryna Vereshschuk.

Vereșciuk a declarat pentru BBC că Ucraina a auzit de multe ori că Ministerul Apărării al Rusiei va cere încetarea focului și va deschide un coridor umanitar. Dar Rusia „nu și-a respectat niciodată angajamentele și nu a deschis coridorul”.

Vereșciuk a spus că Ucraina dorește ca Moscova să ofere garanții scrise de securitate secretarului general al ONU, António Guterres.

UPDATE ORA 15:00

Rusia a avertizat SUA să nu trimită mai multe arme în Ucraina, a declarat ambasadorul Moscovei la Washington pentru televiziunea de stat rusă.

Am subliniat inacceptabilitatea acestei situații când Statele Unite ale Americii aruncă arme în Ucraina și am cerut încetarea acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov, citat de Reuters, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 24.

UPDATE ORA 14:00

Cinci persoane, inclusiv doi copii, au murit duminică în timpul bombardamentelor rusești la Donețk, a confirmat guvernatorul acesteia, Pavlo Kyrylenko.

Între timp, alți trei au murit în regiunea Harkov și 14 au fost răniți ca urmare a bombardamentelor continue pe parcursul zilei de Paște.


Dubla campioană mondială la judo, Daria Beloded, a reacționat la vestea atacului rusesc cu rachete asupra Odesei , care a ucis cel puțin opt persoane, inclusiv un bebeluș de trei luni.

,,Monștri și diavoli cei care ne ucid poporul. Vei arde în iad! Nu vom ierta niciodată acest lucru. Fiecare moarte a unui ucrainean, fiecare lacrimă și casă distrusă. Noi nu vom ierta niciodată!” a scris Beloded pe Instagram.

Incendiul din regiunea Lviv a fost provocat de un atac cu rachete, spune șeful administrației regionale din Lviv, Maksym Kozitsky. În jurul orei 08:30, un atac cu rachete a provocat o explozie la gara Krasne, a declarat guvernatorul regional.

Ministerul rus al Apărării spune că va permite civililor prinși în oțelul Azovstal să evacueze zona.Unitățile ruse se vor retrage la o „distanță de siguranță” de la ora 12:00, a spus ministerul apărării.

UPDATE ORA13:00

Autoritățile din Lviv au anunțat o serie de lovituri de rachete rusești asupra stațiilor din vestul și centrul Ucrainei. Șeful regiunii centrale, Vinnytsia, a anunțat pe Telegram că există morți și răniți după loviturile din stațiile Zhmerynka și Kozyatyn.

Serhiy Borzov nu a spus câte victime au fost, dar a spus că rușii încearcă să lovească „infrastructura critică”. Căile ferate ucrainene au anulat sau deviat trenuri în vest și centru după atacuri.


Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că SUA vor „să vadă Rusia slăbită în măsura în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut în invadarea Ucrainei”.

Secretarul american al apărării consideră că Ucraina poate câștiga cu sprijinul potrivit.

UPDATE ORA 12:00

Activiștii ,,Greenpeace” au blocat un vas petrolier care transporta petrol rusesc spre Norvegia. Ei s-au legat cu lanțuri de navă în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina.

Ust-Luga este ancorat la aproximativ 70 km sud de capitala Oslo.

,,Petrolul nu se află doar în centrul crizei climatice, ci și al războaielor și conflictelor. Sunt șocat de faptul că Norvegia acționează ca un port liber pentru petrolul rusesc, despre care știm că finanțează războiul lui Putin„, a declarat Frode Plame, șeful Greenpeace Norvegia.

Grupul a cerut guvernului norvegian să interzică importurile de combustibili fosili din Rusia și a declarat că Exxon Mobil Esso din Norvegia ar trebui să anuleze orice contract pentru astfel de importuri.

Grevele rusești au lovit o serie de stații din centrul și vestul Ucrainei.

Una dintre stații a fost Krasne, la est de Lviv. Maksym Kozytskyi, șeful regiunii Lviv, a postat pe canalul său Telegram că o rachetă a lovit o stație electrică de acolo în jurul orei 08:30.

„Nu există încă informații despre victime”, a scris el. Serviciile de urgență se află la fața locului și lucrează la stingerea incendiului.

UPDATE ORA 11:00

Volodimir Zelenski a mulțumit SUA pentru sprijinul „fără precedent” acordat Ucrainei, scrie BBC.

Potrivit site-ului prezidenţial al Ucrainei, el a făcut remarcile în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul american al apărării Lloyd Austin.

Zelensky a spus: „Apreciem asistența fără precedent a Statelor Unite pentru Ucraina. Aș dori să îi mulțumesc președintelui Biden personal și în numele întregului popor ucrainean pentru conducerea sa în sprijinirea Ucrainei, pentru poziția sa personală clară. Să mulțumesc tuturor americanilor. oamenii, precum și Congresul pentru sprijinul lor bicameral și bipartizan. O vedem. O simțim.”


Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, a spus Moscova.

Potrivit unui comunicat de la Kremlin, telegrama lui Putin i-a urat președintelui francez Macron succes în „activitățile statului, precum și sănătate și bunăstare”.


Căile ferate ucrainene raportează că cinci gări din centrul și vestul Ucrainei au fost atacate și că există victime.

UPDATE ORA 10:00

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, spune că lucrurile încep să revină la normal.

Austin spune că natura luptei din Ucraina a evoluat, așa că are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune și și-a exprimat nevoia de tancuri. El spune că este dificil pentru SUA să urmărească ce se întâmplă cu armele transferate în Ucraina, deoarece nu există forțe americane la sol.

Primul pas în câștig este să crezi că poți câștiga. Ei pot câștiga dacă au echipamentul potrivit, suportul potrivit”, spune el.


Două incendii au izbucnit azi dimineață în orașul rus Bryansk, aproape de granița cu Ucraina, potrivit presei ruse. Un incendiu ar fi avut loc la un depozit de stocare a petrolului, iar a doua locație nu a fost dezvăluită, scrie BBC.

Autoritățile au spus că nimeni nu a fost rănit și că nu există planuri de evacuare a zonei.


Antony Blinken spune că în urma vizitei sale în Ucraina, atât el cât și secretarul american al apărării Lloyd Austin, au văzut oameni pe străzile din Kiev indicând ,,că bătălia pentru oraș a fost câștigată„.

Departamentul de Stat a mai spus că diplomații americani vor începe să se întoarcă în Ucraina în această săptămână. Blinken spune că SUA vor decide în mod deliberat și cu atenție când să redeschidă ambasada de la Kiev.

El adaugă că a vorbit vineri cu șeful ONU și înțelege că îi va transmite un mesaj foarte puternic președintelui rus Vladimir Putin cu privire la necesitatea de a pune capăt războiului și necesitatea încetări focului.


Șeful Ukrzaliznytsya Kamyshyn a declarat că cinci stații de cale ferată din centrul și vestul Ucrainei au fost ținta unor focuri de armă timp de o oră în această dimineață.

Cel puțin 16 trenuri vor avea întârzieri.

UPDATE ORA 09:00

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vorbit despre călătoria sa la Kiev, spunând că a fost o șansă de a demonstra cu fermitate sprijinul constant al Americii pentru guvernul ucrainean.

El spune că în timpul întâlnirii sale cu oficialii, Zelenski și-a exprimat aprecierea pentru conducerea președintelui Joe Biden și generozitatea SUA față de Ucraina.


Ministerul Apărării din Marea Britanie spune că Rusia „a făcut progrese minore în unele zone de când și-a mutat atenția către ocuparea completă a Donbasului”. Dar se spune că „fără suficienți facilitatori de sprijin logistic și de luptă, Rusia nu a realizat încă un progres semnificativ„, scrie BBC.


Trupele ruse continuă să bombardeze siderurgia Azovstal din Mariupol și s-ar putea să se pregătească pentru noi atacuri, potrivit celei mai recente actualizări a Institutului pentru Studiul Războiului.

Sursă: Twitter

UPDATE ORA 08:00

Vladimir Putin vrea ca Rusia să ocupe prin forță cât mai multe teritorii și nu mai ia în considerare un acord de pace cu Ucraina. Financial Times descrie o schimbare de priorități la Kremlin, după acuzațiile aduse de partea ucraineană privind crimele din Bucea și Mariupol, precum și după umilința suferită odată cu scufundarea crucișătorului MOSKVA.


Astăzi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen se întâlnește la New Delhi cu premierul Indiei, Narendra Modi.

Pe timpul vizitei, se așteaptă anunțul oficial privind crearea unui nou consiliu comercial și tehnologic al UE cu India, ca parte a eforturilor de a aprofunda relația lor și de a răspunde la creșterea puterii economice a Chinei.


SUA nu se va implică direct în război, spun oficialii americani. Cu toate că vizita lui Blinken și Austin a reprezentat promisiuni de ajutor militar proaspăt și a marcat vizita de cel mai înalt nivel a diplomaților americani.

Președintele a fost foarte clar că nu vor exista trupe americane care luptă în Ucraina și asta include cerul de deasupra Ucrainei”, a declarat un oficial al apărării reporterilor din SUA.

Această vizită nu prevestește o implicare reală a forțelor americane”, au adăugat ei.


Bridget Brink a fost numită ambasador al SUA în Ucraina. Diplomatul veteran va ocupa un post care a rămas vacant de la începutul lui 2020 sub administrația lui Donald Trump. Presa americană a informat că președintele Joe Biden o va nominaliza mai târziu.

SUA au mai spus că revizuiesc condițiile de securitate din capitala Kiev și că vor redeschide ambasada de acolo de îndată ce situația o va permite.


SUA și-au reiterat sprijinul pentru Ucraina și au promis mai mult de 700 de milioane de dolari pentru finanțare militară, spun oficialii. Jumătate din bani vor merge în Ucraina, în timp ce restul se va împărți între membrii NATO și alți aliați regionali.

UPDATE ORA 07:00

Statele Unite au confirmat că secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin au călătorit duminică la Kiev pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Un oficial ucrainean a declarat anterior că Blinken se afla în Ucraina, dar SUA au refuzat să comenteze. Dar în ultimele momente, Washingtonul a anunțat vizita și a spus că cei doi au ieșit de pe teritoriul ucrainean.


Vicecancelarul german spune că a fost o greșeală că țara sa nu a sprijinit militar Ucraina mult mai devreme.

UPDATE ORA 06:00

Marina rusă a suferit încă o pierdere, de data aceasta a navei de patrulare de frontieră Rasul Gamzatov din cadrul Proiectului 22460, care a fost avariată în timpul traversării canalului Volga-Don către Marea Caspică și Marea Azov. În timp ce traversa Canalul Volgo-Don, de la Marea Caspică la Marea Azov, nava de patrulare, când a intrat în contact cu un remorcher, și-a avariat sistemul de propulsie și a fost scoasă din funcțiune pentru o perioadă lungă de timp.

Țările din întreaga lume au cheltuit peste două trilioane de dolari pentru armament și apărare. Aceste date provin de la Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm.


UE ar putea adăuga un embargo parțial asupra petrolului la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE ar putea impune, de asemenea, un embargo parțial asupra petrolului.


Un incendiu a izbucnit în Briansk în jurul orei 2 dimineața. Depozitele de combustibil și lubrifianți de pe teritoriul unității militare de pe bulevardul Moskovskiy și depozitul de petrol Druzhba, Transneft, au luat foc. Martorii oculari raportează explozii. Cauzele incendiului și victimele nu au fost raportate. Echipajele de pompieri lucrează la fața locului.

UPDATE ORA 05:00

Herson a devenit o țintă cheie a Federației Ruse pentru a justifica ocuparea Ucrainei.

„Scopul Rusiei este de a crea o conexiune terestră cu Crimeea și de a domina sudul Ucrainei”, a spus Ministerul Apărării britanic. În acest scop, invadatorii se pregătesc să organizeze un pseudoreferendum în centrul regional ocupat.


Luptele au loc în estul, vestul și sudul Kievului, potrivit mai multor rapoarte. „Toate acestea se întâmplă acum în limitele orașului”, raportează Clarissa Ward de la CNN, dar nu pare să fi ajuns în centru.

Nu există semne că zonele rezidențiale ar fi vizate încă, spune ea, „dar auzim o mulțime de explozii din multe direcții diferite”.


Fumul și flăcările se ridică în timpul bombardamentului de lângă Kiev.

UPDATE ORA 04:00

Ocupatorii din regiunea Herson cer ca fermierii să le dea gratuit 70% din recolta viitoare. Acest lucru a fost raportat de un politolog, expert al Centrului pentru Studii din Orientul Mijlociu Serghei Danilov.

„Rușii introduc sclavia. Fermierii aveau voie să semene numai cereale și floarea soarelui. În districtul Chaplynskyi, fermierii sunt forțați să sape șanțuri cu echipamentele lor.”

UPDATE ORA 03:00

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că forțele rusești „atacă continuu” uzina siderurgică Azovstal, încercuită în orașul asediat Mariupol. Situl a devenit una dintre ultimele puncte de rezistență semnificative ale forțelor ucrainene în oraș și adăpostește sute de soldați și civili.

UPDATE ORA 02:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe președintele francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa. Într-un mesaj pe Twitter, Zelenski l-a descris pe Macron ca fiind un „prieten adevărat” și și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de Franța Ucrainei de la invadarea de către Rusia.

„Sunt convins că avansăm împreună spre noi victorii comune”, a scris el. Macron a jucat un rol central în încercarea de a pune capăt războiului din Ucraina, vizitându-l pe președintele rus la Moscova înainte de invazia Rusiei și participând de atunci la o serie de convorbiri telefonice cu Vladimir Putin.

UPDATE ORA 01:00

Apărătorii ucraineni au capturat un bărbat mobilizat de invadatori din Horlivka ocupată. Când și-a sunat soția, s-a dovedit că acasă vorbeau doar ucraineană. Este profesor de rusă.


Rusia plănuiește un „referendum înscenat” în orașul Herson din sudul țării, cu scopul de a-și justifica ocupația, potrivit ultimului raport al Ministerului britanic al Apărării. Acesta afirmă că orașul este esențial pentru obiectivul Rusiei de a stabili o punte terestră către peninsula Crimeea – care a fost anexată de Rusia în 2014 – și de a domina sudul Ucrainei.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Bilanțul incendiului de joi de la o instalație de cercetare în domeniul apărării din Rusia, situată în afara Moscovei, a crescut la 17 morți, anunță presa rusă. Alte șase cadavre au fost găsite în Institutul Central de Cercetare al Forțelor de Apărare Aerospațială ale Federației Ruse din Tver, la nord-vest de capitala rusă, a anunțat agenția de știri Tass.


Ucraina a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) o listă de echipamente necesare pentru funcționarea fiabilă și sigură a instalațiilor sale nucleare în timpul războiului, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul organizației. Lista menționează în mod specific instrumentele de măsurare a radiațiilor, materialele de ecranare, sistemele de energie electrică și generatoarele diesel.

AIEA a livrat primele echipamente Ucrainei luna trecută, se arată în declarație. Se așteaptă ca un alt set de echipamente să fie livrat atunci când directorul general al AIEA va sosi la centrala nucleară de la Cernobîl săptămâna viitoare.

Scrisoarea Ucrainei către AIEA precizează că, din cele 15 reactoare operaționale ale țării de la patru centrale nucleare, șapte sunt în prezent conectate la rețea, dintre care două la centrala nucleară Zaporijjea, controlată de Rusia, două la centrala nucleară Rivne, două la centrala nucleară din sudul Ucrainei și una la centrala nucleară Khmelnytskyy.

Celelalte opt reactoare sunt oprite pentru întreținere periodică sau ținute în rezervă. Sistemele de siguranță rămân operaționale la cele patru centrale nucleare și, de asemenea, acestea continuă să aibă la dispoziție energie electrică în afara amplasamentului, a precizat Ucraina.