• La Belgrad s-a deschis duminică Târgul de Carte, la care România este invitată de onoare.
  • Manifestarea se va încheia în 30 octombrie.
  • Peste 30 de autori români îşi vor prezenta publicului cărţile traduse în limba sârbă.

La Belgrad s-a deschis duminică Târgul de Carte, la care România este invitată de onoare. Manifestarea se va încheia în 30 octombrie.

La evenimentul de deschidere a standului României au participat ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, Silvia Davidoiu, ambasador al României în Republica Serbia, şi Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român.

Peste 30 de autori români îşi vor prezenta publicului cărţile traduse în limba sârbă. De asemenea, sunt organizate peste 30 de evenimente la standul românesc, dar şi în oraş. Tematicile abordează – pe lângă proza şi poezia contemporană -, literatura pentru copii, istoria şi filozofia, probleme actuale ale profesioniştilor de pe piaţa de carte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

La dialogurile cu oaspeţii români vor fi prezenţi peste 30 parteneri din Serbia – scriitori, traducători, jurnalişti, filologi, istorici, editori şi traducători.

Potrivit Ministerului Culturii, standul naţional al Românei, pe o suprafaţă de 210 metri pătraţi, cu un design original, oferă spaţii diferite pentru expunerea cărţilor, desfăşurarea evenimentelor, dialoguri profesionale sau zone de lectură şi recreere.

Vor fi expuse peste 200 de titluri – noi apariţii din beletristica şi non ficţiunea românească, literatură pentru copii, albume precum şi literatura de limbă sârbă din România, respectiv cea de limbă română din Serbia.

Conceptul grafic al acestui proiect are în centrul său figura celui mai cunoscut poet român în Serbia, Nichita Stănescu. Catalogul prezenţei româneşti de anul acesta la Târgul de Carte de la Belgrad este dedicat prieteniei literare dintre celebrul poet şi scriitorii şi cititorii din Serbia” , a transmis Ministerul Culturii.

Târgul de Carte de la Belgrad a ajuns la cea de-a 65-a ediţie.