• Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023.
  • Comisia CULT a PE a votat propunerea de a extinde anul exercitării pentru Timișoara.
  • Timișoara trebuia să preia titlul în 2021.

Este oficial. Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, în 2023. Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea de a extinde anul exercitării titlului peste 3 ani. Modificarea a survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus.

„Pentru România, acest lucru înseamnă, în primul rând, mai multă vizibilitate pe plan european și, bineînțeles, și o recunoaștere a valorilor, pentru că desemnarea Timișoarei Capitală Culturală a Europei aduce un plus de imagine întregii țări. Dar, cei mai avantajați vor fi timișorenii care vor avea parte de un an întreg de evenimente culturale și artistice de amploare, cum ar fi și concertele de anvergură. Astfel, orașul așteaptă și un număr oameni de turști, atât din țară, cât și din afara României, ceea ce va aduce un plus economiei”, a afirmat Petronela Axinte, corespondent Aleph News.

Cum se pregătește orașul pentru acest lucru

„La Timișoara se vorbește de două direcții. În primul rând, despre acel program artistic, de care se ocupă Asociația Timișoara Capitală Culturală și care promite un an plin de evenimente, iar cea doua doua direcție vizează investițiile în infrastructură. Clădirile istorice vor fi reabilitate, care în ultimii ani nu au beneficiat de acest lucru. Procesul de reabilitare este în desfășurare”, a mai spus corespondetul Aleph News.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI