• La Spitalul Județean Timișoara este un deficit de 200 de asistenți și infirmieri
  • În spital sunt 500 de voluntari, iar 150 dintre ei au venit pe perioada pandemiei
  • Raul Pătraşcu, directorul spitalului, cere simplificarea procesului de angajare şi adaptarea organigramei, în funcţie de nevoi

Tot auzi că nu sunt destule asistente care să aline durerile bolnavilor din spitale. Ba avem, dar birocrația le ține la ușă, spune franc Raul Pătrașcu, directorul de la Județeanul din Timișoara.

Raul Pătraşcu – manager Spitalul Judeţean Timişoara: „Dacă pleacă o asistentă debutantă, eu pot să scot la concurs un post de debutantă. Poate pe secţie este nevoie de o asistentă cu studii superioare sau principală.“

Așa se face că legea strâmbă obligă 500 de asistente să lucreze pe gratis la spitalul județean Timișoara, până se eliberează postul cerut de birocrație. Doar ca voluntare pot să fie luate în acte de director și să îngrijească bolnavii.

Dar chiar neplătită, Cristina, una dintre voluntare, pune suflet. Nati, cum îi spun pacienţii, este asistentă medicală voluntară de șapte luni. A terminat Şcoala Postliceală anul trecut. Nu şi-a găsit post până acum, dar în așteptarea momentului acceptă plata sub formă de recunoștință a bolnavilor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Natalia Leonte – asistent medical voluntar: „Sunt aici de la începutul pandemiei, n-am primit niciun ban. Sunt voluntar, am înţeles. Lucrăm alături de asistenţii medicali, ajutăm la administrarea tratamentului.“

Daniel Sidea – asistent medical şef la Secţia Nefrologie: „În momentul de faţă avem un asistent medical pe tură, de multe ori la o medie de 22 de pacienţi pe secţie, mulţi dintre ei în stare gravă.“