• Agenția caută voluntari pentru a participa la programul SunSketcher.
  • Participanții vor folosi camera telefonului pentru a surprinde eclipsa din aprilie.
  • Datele colectate vor ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine formele și mișcările solare.

NASA are nevoie de telefonul tău. Agenția caută voluntari pentru a participa la programul SunSketcher, unde trebuie să folosească o aplicație mobilă pentru a înregistra eclipsa solară din aprilie. Astfel ai șansa să contribui la cercetarea științifică.

Devii voluntar NASA

Da, poți fi voluntarul NASA! Vei folosi aplicația SunSketcher pe telefon și vei înregistra eclipsa solară din aprilie. Astfel vei ajuta studiul formei solare și a fenomenului de oblație. Va trebui să utilizezi camerele telefonului tău, ca să faci capturi de imagini și videoclipuri din momentul eclipsei.

Cu alte cuvinte vei fi un om de știință pentru câteva momente, pentru că datele pe care le vei furniza companiei, vor fi esențiale pentru cercetarea științifică. Prin capturarea acestor imagini și videoclipuri, vei contribui la colectarea unui set masiv de date, care va permite cercetătorilor să înțeleagă mai bine structura, mișcările solare, dimensiunea și forma discului solar. Folosind GPS-ul telefonului mobil, NASA poate colecta date de la un număr mare de observatori, fiecare oferind o perspectivă unică asupra evenimentului.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Deci practic programul SunSketcher nu numai că îți oferă oportunitatea de a contribui la cercetarea științifică, dar și posibilitatea de a experimenta un eveniment astronomic spectaculos. Vei face parte dintr-un efort global pentru înțelegerea mai profundă a fenomenelor solare și a impactului lor asupra vieții pe Pământ.

Citește și