• Afirmaţia a fost făcută de Peskov pentru publicaţia rusă Argumente şi fapte” şi constituie una dintre cele mai aprige comentarii ale sale.
  • Ne aflăm într-o stare de război”, a declarat Peskov.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Rusia trebuie să-şi elibereze” pe deplin noile regiuni”.

Rusia se consideră în război cu Ucraina din cauza intervenţiei Occidentului de partea Kievului şi a ajutorului oferit armatei ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov.

Afirmaţia a fost făcută de Peskov pentru publicaţia rusă Argumente şi fapte” şi constituie una dintre cele mai aprige comentarii ale sale de până acum cu privire la Ucraina, scrie Reuters.

Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operaţiune militară specială, dar de îndată ce s-a format acest grup, când Occidentul colectiv a devenit participant la aceasta de partea Ucrainei, a devenit un război pentru noi”, a declarat Peskov.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Rusia trebuie să-şi elibereze” pe deplin noile regiuni” pentru a asigura siguranţa oamenilor de acolo, făcând trimitere la cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susţine că le-a anexat la începutul invaziei în Ucraina din 2022.

În cursul nopţii trecute, Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene pe teritoriul Ucrainei, într-o mişcare considerată un răspuns la atacurile ucrainene de săptămâna trecută din timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia. În timpul atacurilor ruseşti, cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei a fost avariat, iar un milion de oameni au rămas fără energie electrică.

Citește și