• Atât China, cât și SUA au deja programe pentru a înființa baze lunare înainte de sfârșitul deceniului.
  • Northrop Grumman va lucra acum la construirea unui prototip al unui sistem de șine lunare complet operațional.
  • Un sistem feroviar lunar, potrivit doctorului Nayak, ar oferi o rețea care ar putea susține o economie comercială înfloritoare pe Lună.

O rețea de căi ferate pe Lună care să conecteze diferite baze lunare ar putea fi realizată în următorul deceniu, după ce o agenție guvernamentală americană a aprobat dezvoltarea acestui concept, anunță The Independent.

Agenția americană pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) va contribui la finanțarea proiectului, care a fost propus anul trecut de firma aerospațială Northrop Grumman.

Acesta face parte dintr-un plan mai amplu de infrastructură lunară pe 10 ani al DARPA, care are ca scop susținerea unei viitoare economii lunare care se așteaptă să se formeze pe măsură ce agențiile spațiale din întreaga lume vor încerca să stabilească o prezență permanentă pe Lună. Atât China, cât și SUA au deja programe pentru a înființa baze lunare înainte de sfârșitul deceniului, iar misiunea Artemis a Nasa ar trebui să fie prima care să readucă oameni pe suprafața Lunii.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Rețeaua de căi ferate lunare preconizată ar putea transporta oameni, provizii și resurse pentru întreprinderi comerciale pe suprafața lunară – contribuind la o economie spațială pentru Statele Unite și partenerii internaționali”, a declarat Northrop Grumman într-un comunicat.

După ce a fost selectată pentru Studiul privind capacitatea arhitecturală lunară (LunA-10), Northrop Grumman va lucra acum la construirea unui prototip al unui sistem de șine lunare complet operațional.

De asemenea, firma va explora diferite modalități de construire, operare și reparare a unei rețele de trenuri pe Lună, ceea ce va implica probabil dezvoltarea unor roboți capabili să îndeplinească sarcini cheie. Managerul de program DARPA, Dr. Michael Nayak, a declarat că în următorul deceniu va avea loc o „mare schimbare de paradigmă” pentru economia lunară.

Un sistem feroviar lunar, potrivit doctorului Nayak, ar oferi o rețea care ar putea susține o economie comercială înfloritoare pe Lună.

„Această investiție în cercetări cheie pentru dezvoltare menține tehnologia noastră în fruntea soluțiilor de ultimă generație”, a declarat Chris Adams, un director general la Northrop Grumman.

Citește și