• Armata sud-coreeană a anunţat că mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune au zburat aproximativ 300 km după ce au fost lansate din Phenian.
  • Armata din Coreea de Sud a condamnat lansările pe care le-a descris ca fiind o „provocare clară”.
  • Ministerul japonez al Apărării a declarat că trei rachete au fost lansate şi au parcurs aproximativ 350 km.

Coreea de Nord a lansat luni rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în mare, pentru prima dată în ultimele două luni, scrie Reuters.

Armata sud-coreeană a anunţat că mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune au zburat aproximativ 300 km după ce au fost lansate din Phenian, capitala Nordului, aterizând în largul coastei de est.

Armata din Coreea de Sud a condamnat lansările pe care le-a descris ca fiind o „provocare clară”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

De asemenea, ministerul japonez al Apărării a declarat că trei rachete au fost lansate şi au parcurs aproximativ 350 km, cu o altitudine maximă de 50 km.

Demonstraţia de forţă a Phenianului are loc imediat după ce armatele Coreei de Sud şi ale Statelor Unite au încheiat joia trecută 10 zile de exerciţii militare anuale comune la scară largă.

Antony Blinken se numără printre înalţii oficiali din întreaga lume care participă, la Seul, la conferinţa Summit for Democracy, care se deschide luni. El se va întâlni, de asemenea, cu omologul său sud-coreean, ministrul de externe Cho Tae-yul. Summitul este o iniţiativă a preşedintelui american Joe Biden, care vizează discutarea modalităţilor de a opri regresul democratic şi erodarea drepturilor şi libertăţilor în întreaga lume.

Citește și