• Rusia a declarat că a vizat o instalație de drone maritimă într-o zonă portuară comercială a orașului în timpul unui atac de miercuri.
  • Zelenski a acuzat Rusia că „nu-i pasă pe cine vizează”.
  • Ministerul rus al apărării a declarat că a atacat cu succes un hangar care adăpostește drone navale ucrainene.

Explozii mortale au zguduit orașul-port din sudul Ucrainei, Odesa, în timp ce președintele Volodymyr Zelenski se întâlnea cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Marina ucraineană spune că cinci persoane au fost ucise, scrie BBC.

Rusia a declarat că a vizat o instalație de drone maritime într-o zonă portuară comercială a orașului în timpul unui atac de miercuri.

Președintele Zelenski a acuzat Rusia că „nu-i pasă pe cine vizează”, spunând că Moscova „ori a înnebunit, fie nu controlează ceea ce face armata ei teroristă”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

În cadrul unei conferințe de presă comună, premierul grec a spus că „am auzit sunetul sirenelor și exploziile care au avut loc în apropierea noastră. Nu am avut timp să ajungem la un adăpost”. „Este o experiență foarte intensă… Este cu adevărat diferit să citești despre război în ziare și să-l auzi cu urechile tale, să-l vezi cu ochii tăi”, a adăugat el.

Zelenski a spus că atacul a lăsat „morți și răniți”, dar a spus că nu are cifre exacte. Ministerul rus al apărării a declarat că a atacat cu succes un hangar care adăpostește drone navale ucrainene. Nu a fost imediat clar dacă Moscova se referea la aceleași explozii la care se referă cei doi lideri.

Obiectivul a fost atins. Ținta a fost atinsă”, a spus ministerul într-un comunicat. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că a condamnat ferm „atacul ticălos asupra Odesei” în timpul vizitei liderilor.

Citește și