• A fost un simplu kit de testare ADN acasă, un cadou de Crăciun, care a schimbat viețile a doi canadieni pentru totdeauna.
  • Richard Beauvais, din orașul de coastă Sechelt, British Columbia, a crescut toată viața crezând că este indigen.
  • Beauvais și Ambrose au primit scuze oficiale din partea premierului Manitoba, Wab Kinew, pentru trauma pe care au suferit-o din cauza confuziei.

A fost un simplu kit de testare ADN acasă, un cadou de Crăciun, care a schimbat viețile a doi canadieni pentru totdeauna. Richard Beauvais, din orașul de coastă Sechelt, British Columbia, a crescut toată viața crezând că este indigen. Dar testul pe care l-a făcut a arătat că avea un amestec de strămoși ucraineni, evrei Ashkenazi și polonezi, scrie BBC.

Cam în aceeași perioadă și la aproape 2.400 km distanță, sora lui Eddy Ambrose din Winnipeg, Manitoba, care a fost crescută într-o familie ucraineană, a făcut și ea un test ADN și a descoperit că nu era rudă cu Eddy.

Beauvais era fratele ei biologic. Acest lucru a dus la o revelație care i-a schimbat viața: că doi bărbați – Richard Beauvais și Eddy Ambrose – s-au născut în aceeași zi, în 1955, în același spital din orășelul Arborg, Manitoba, dar au fost schimbați la naștere și luați acasă de părinții biologici ai fiecăruia.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Joi – aproape 70 de ani mai târziu – Beauvais și Ambrose au primit scuze oficiale din partea premierului Manitoba, Wab Kinew, pentru trauma pe care au suferit-o din cauza confuziei.

Mă ridic astăzi pentru a prezenta scuze care au fost așteptate de mult timp, pentru acțiuni care au afectat doi copii, două seturi de părinți și două familii din mai multe generații”, a declarat Kinew în Adunarea Legislativă din Manitoba.

Uneori ni se cere să înțelegem empatia și compasiunea luând în considerare ce înseamnă să mergi o milă în pantofii altei persoane”, a remarcat premierul. Dacă această afirmație este adevărată, onorabilii noștri oaspeți de astăzi vor înțelege poate compasiunea și empatia la un nivel pe care foarte puțini dintre noi îl vor putea aborda.”

Vieți diferite

În primii ani de viață, cei doi au dus vieți extrem de diferite, a declarat avocatul lor, Bill Gange, pentru BBC. Beauvais, în vârstă de 68 de ani, a fost crescut ca Métis – un popor indigen din Canada, cu origini mixte indigene și europene.

Tatăl său a murit când el avea trei ani, lăsându-l responsabil de frații săi mai mici, în timp ce mama sa se lupta cu pierderea. Timp de mulți ani, Beauvais a fost mândru să conducă singura barcă de pescuit integral autohtonă de pe coasta Columbiei Britanice.

Acum își dă seama că toată lumea este indigenă în afară de el”, a spus Gange. Există o ajustare enormă la poveștile lor de viață”.

În scuzele sale, Kinew a împărtășit că, în mod remarcabil, viețile celor doi bărbați s-au suprapus ușor de-a lungul anilor.

În copilărie, Ambrose a cerut unei fete din câteva orașe mai încolo să facă parte din echipa sa de baseball în pauză, a spus Kinew, fără să știe că ea era de fapt sora sa biologică”.

Iar când era adolescent, dragostea lui Beauvais pentru pescuit l-a adus pe același țărm cu sora sa biologică, care își arunca undița alături de el – cei doi neștiind de relația lor.

În ciuda pierderilor, Gange a declarat că amândoi sunt foarte mândri de ceea ce au devenit și de familiile care i-au crescut. De asemenea, au câștigat o nouă familie prin această descoperire.

Citește și