• Soldații ucraineni se antrenează la centrul din Toledo pentru a merge pe front.
  • Spania a instruit deja 4.000 de soldați ucraineni pentru UE.
  • Antrenamentele includ utilizarea bombelor fumigene și asignarea sectoarelor de apărare.

Situat la o oră distanță de Madrid, centrul de instruire din Toledo este unul dintre cele mai mari centre de instruire militară din Europa. Sute de civili ucraineni, care s-au oferit voluntari pentru a merge pe front, se antrenează acolo în cadrul misiunii de asistență militară a UE în sprijinul Ucrainei. 3 dintre soldații ucraineni au fost urmăriți timp de 5 săptămâni și au fost contactați abia după ce au ajuns pe front.

„Când aveam 12 ani am fost la spital și imediat mi-am dat seama ce vreau să fac în viață. Sunt pediatru. N-am mai făcut asta niciodată în viața mea. Este pentru prima oară. Când am venit aici, nu știam ce înseamnă asta sau cum să fac asta. Nu știu. Toate aceste lucruri sunt noi. Dar este o nevoie”, a declarat Mykola, soldat ucrainean.

„Iubesc istoria pentru că ne motivează pe noi să nu facem aceleași greșeli ca cele făcute în trecut. Ce m-a motivat să mă alătur a fost ultimul atac rusesc din iulie din orașul meu și distrugerea clădirilor istorice”, a declarat Andriy, soldat ucrainean.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Am un fiu acasă, iar mama mea are acum grijă de el. El va împlini curând 18 ani și de asemenea, vrea să își protejeze țara”, a spus Oxana, soldat ucrainean.

Spania este unul dintre principalii furnizori militari la nivelul UE și a instruit deja peste 4.000 de soldați ucraineni.

„Nu putem reproduce realitatea 100% pentru că nu vom trage în ei. Dar vom folosi bombe fumigene și alte trucuri pentru a ne apropia cât mai mult posibil de ceea ce vor trăi ei. Atribuim fiecărei echipe un sector pe care trebuie să-l apere. După ce își instalează tabăra și sapă tranșee, punem un ucrainean în fruntea grupului și îl însărcinăm să elaboreze un plan de apărare”, a declarat Angel, locotent.

Citește și