• Membrii sindicatului scriitorilor de la Hollywood au aprobat un nou contract de trei ani cu marile studiouri.
  • WGA a spus că 99% din cele aproximativ 8.500 de voturi au susținut acordul, care oferă majorări de salariu, unele protecții în jurul utilizării inteligenței artificiale și alte câștiguri.
  • Membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA au intrat în grevă în iulie și s-au întâlnit din nou cu negociatorii studiourilor luni pentru a încerca să ajungă la un acord.

Membrii sindicatului scriitorilor de la Hollywood au aprobat un nou contract de trei ani cu marile studiouri, la cinci luni după ce sindicatul a declanșat o grevă care a aruncat producția de film și televiziune de la Hollywood în criză, scrie Reuters.

WGA a spus că 99% din cele aproximativ 8.500 de voturi au susținut acordul, care oferă majorări de salariu, unele protecții în jurul utilizării inteligenței artificiale și alte câștiguri.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Împreună am reușit să realizăm ceea ce mulți au spus că este imposibil în urmă cu doar șase luni”, a declarat într-o declarație președintele WGA West, Meredith Stiehm.

Votul nu pune capăt tensiunilor de la Hollywood. Membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA au intrat în grevă în iulie și s-au întâlnit din nou cu negociatorii studiourilor luni pentru a încerca să ajungă la un acord.

Grevele din industria divertismentului reprezintă una dintre cele mai vizibile provocări reînnoite ale forței de muncă din Statele Unite în acest an la companii, de la UPS (UPS.N) la producătorii de automobile din Detroit.

Alianța Producătorilor de Film și Televiziune (AMPTP), care reprezintă Walt Disney (DIS.N), Netflix (NFLX.O) și alte companii media, a declarat că contractul „reprezintă câștiguri și protecții semnificative pentru scriitori”.

„Este un progres important pentru industria noastră că scriitorii se întorc la muncă”, a spus grupul într-un comunicat.

Citește și: