• RFK Jr. a declarat luni că își continuă campania la Casa Albă ca independent, nu democrat.
  • Patru dintre frații lui RFK Jr. au condamnat imediat candidatura fratelui lor la președinție.
  • „Îi denunțăm candidatura și credem că este periculoasă pentru țara noastră”, au spus aceștia într-un comunicat.

Robert F. Kennedy Jr., un descendent al familiei politice Kennedy care candida pentru nominalizarea prezidențială democrată din aprilie 2024, a anunțat luni că va candida pentru Casa Albă ca independent, informează Business Insider.

Câțiva alți descendenți din acea familie au contestat acest lucru și au condamnat inițiativa. Kennedy Jr., în timpul unui miting din Philadelphia, a spus că își declară „independența față de Partidul Democrat și de toate celelalte partide”, în timp ce a remarcat „durerea” pe care a simțit-o de la îndepărtarea de partidul tatălui și unchiului său, regretatul senator. Robert F. Kennedy din New York și, respectiv, regretatul președinte John F. Kennedy.

La scurt timp după anunț, Kennedy Jr. a fost întâmpinat cu respingere imediată din partea a patru dintre cei 10 frați ai săi, care, într-o declarație comună pe X, au dat impulsul pentru candidatura sa. Printre semnatari se numărau fratele său, fostul reprezentant Joseph P. Kennedy al II-lea al Massachusetts, și trei dintre surorile sale – fostul locotenent guvernator Maryland Kathleen Kennedy Townsend, Kerry Kennedy și Rory Kennedy.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

„Decizia fratelui nostru Bobby de a candida ca un candidat terț împotriva lui Joe Biden este periculoasă pentru țara noastră”, se arată în declarație. „Bobby poate avea același nume ca și tatăl nostru, dar nu împărtășește aceleași valori, viziune sau judecată.”

„Denunțăm candidatura lui și credem că este periculoasă pentru țara noastră”

„Anunțul de astăzi este profund întristat pentru noi”, a continuat în declarație. „Denunțăm candidatura lui și credem că este periculoasă pentru țara noastră”.

Mișcarea lui Kennedy Jr. vine după ce sondajele au arătat că poziția sa în rândul democraților a scăzut brusc după o serie de controverse auto-provocate, care au inclus comentarii din iulie în care a sugerat fără temei că virusul COVID-19 a fost „țintit etnic” către anumite rase.

Într-un videoclip postat de The New York Post la acea vreme, Kennedy Jr. a afirmat că a existat un „argument” potrivit căruia coronavirusul a vizat anumite grupuri, ceea ce a creat indignare din partea multor public.

Citește și: