Scurtmetrajul românesc „Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste” a fost premiat Festivalul de Film de la Cannes

  • Scurtmetrajul „Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste”, regizat de Carina-Gabriela Dașoveanu a fost premiat la Cannes.
  • Pelicula a primit premiul al treilea la secțiunea Cinéfondation.
  • „Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste” spune povestea unei femei taximetrist care încearcă să-și salveze căsnicia cu un pecscar amator.

Filmele românești sunt, din nou, premiate la Cannes. Joi seară au fost anunțați câștigătorii secțiunii Cinéfondation.

Scurtmetrajul Carinei-Gabriela Dașoveanu de la UNATC, „Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste”, primește premiul al treilea în secțiunea Cinéfondation și 7.500 de euro. E secțiune dedicată școlilor de film, și care îi premiază pe cei care încă sunt studenți.

„Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste” spune povestea unei femei taximetrist care încearcă să-și salveze căsnicia cu un pecscar amator, cei doi fiind jucați de Ilinca Hărnuț și de Andi Vasluianu. Și anul trecut am avut un câștigător aici, scurtmetrajul „Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş, care a luat tot premiul al treilea.

Filmele românești care se află în competiția oficială

„La Civil”, regizat de Teodora Mihai și produs de Mungiu se află în competiția Un Certain Regard. „Întregalde”, al șaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, scurtmetrajele „Interfon 15”, în regia lui Andrei Epure și „When Night Meets Dawn” , în regia Andreei Borțun, și el inclus în Quinzaine des Réalisateurs, dar și „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu.

În afară de „La Civil”, le poți vedea apoi pe toate la Festivalul ANONIMUL, la Sfântu Gheorghe, în Deltă, între 9 și 15 august. Cu siguranță vor ajunge și la București, tot așa, pe la festivaluri. Le ținem pumnii până sâmbătă, 17 iulie, când va avea loc gala de premiere la Cannes. Oricum, la Cannes nu e doar despre premii, e despre cine pune ochii pe tine, ce distribuitor internațional îți cumpără filmul și-l duce prin lume.