• Un obiect misterios care, de la moartea lui Pelé, a alimentat aura legendară a acestuia.
  • Este o amuletă, ceva intim legat de istoria fotbalistului şi a clubului: cei de la Santos sunt convinşi de acest lucru, dar nu pot explica despre ce este vorba.
  • Nimeni, nici măcar conducerea clubului, nu ştie ce se află în cutia închisă de Perla Neagră.

Dulapul lui Pelé din vestiarul Vila Belmiro – stadionul lui Santos FC – păstrează în secret un obiect misterios, de 48 de ani, 2 luni şi 28 de zile. Cât timp clubul va păstra acest obiect, va fi norocos.

În vestiarul Santos din Vila Belmiro se află un dulap al lui Pelé: nimeni nu ştie ce se află înăuntru, Pelé a încuiat vestiarul în ziua ultimului său meci cu clubul în 1974 şi a luat cheia cu el.

Un obiect misterios care, de la moartea lui Pelé, a alimentat aura legendară a acestuia. Este o amuletă, ceva intim legat de istoria fotbalistului şi a clubului: cei de la Santos sunt convinşi de acest lucru, dar nu pot explica despre ce este vorba. Nimeni, nici măcar conducerea clubului, nu ştie ce se află în cutia închisă de Perla Neagră şi păstrată în dulapul care nu a fost deschis niciodată din 2 octombrie 1974.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pelé a închis acolo obiextul misterios în ziua ultimului său meci pentru Santos: era un obiect pe care voia să-l lase acolo pentru a pecetlui despărţirea de echipamentul care reprezenta totul pentru el. Dulapul nu a fost atins de peste 48 de ani şi conţine acea cutie specială” în care Pelé, după meciul cu Ponte Preta, a aşezat cu grijă un obiect folosit în acel meci.

Rogério Zilli, curatorul colecţiei dedicate lui Pelé, a declarat: Cuvintele lui Pelé au fost foarte simple”, a mărturisit el pentru globo.com: Atâta timp cât clubul păstrează acest obiect, va avea mult noroc. De aceea, în ciuda modificărilor structurale care au avut loc de-a lungul timpului, dulapul nu a fost modificat, ci a rămas intact şi închis aşa cum l-a lăsat jucătorul. Şi nimeni de la club nu are cheia pentru a-l deschide.

„Nu ne-am gândit niciodată să îl deschidem”, a spus preşedintele Santos, Andres Rueda: „vom discuta cu familia şi vom decide ce vom face. Dacă acest mister va avea o soluţie sau va rămâne aşa”.