• Pele și-a jucat aproape întreaga carieră la Santos, un oraș-satelit al orașului Sao Paulo, unde a copilărit, la clubul Santos.
  • Influența lui Pele în Brazilia este foarte mare, dar și în lumea fotbalului în general.
  • În Anglia, au avut loc comemorări la fiecare meci de fotbal din Premier League în weekend.

Mii de fani ai fotbalului își iau un ultim rămas bun de la eroul brazilian Pele, pe terenul fostului său club Santos.

Sicriul triplului câștigător al Cupei Mondiale a fost transportat până la cercul central al stadionului Vila Belmiro al clubului brazilian, unde va fi depus timp de 24 de ore. Supranumit Regele” datorită abilităților sale fotbalistice supreme, a murit săptămâna trecută la vârsta de 82 de ani, în urma unei lungi lupte cu cancerul de colon.

Pele și-a jucat aproape întreaga carieră la Santos, un oraș-satelit al orașului Sao Paulo, unde a copilărit, la clubul Santos. El a jucat 656 de meciuri competitive pentru echipă, ajutând-o să câștige numeroase trofee, inclusiv șase titluri de campion al Braziliei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

După ce va fi depus la stadionul Vila Belmiro, sicriul lui Pele va fi purtat pe străzile din Santos până la casa mamei sale în vârstă de 100 de ani.

El va fi apoi înmormântat la Memorial Necropole Ecumenical, un cimitir vertical din Santos, marți, în prezența doar a familiei sale. Atât de mare este influența lui Pele în Brazilia, dar și în lumea fotbalului în general, încât se așteaptă ca milioane de oameni să coboare în Santos în următoarele zile.

Imaginile arată cum fanii dorm în fața stadionului Vila Belmiro peste noapte pentru a sta la coadă pentru a-l vedea pe Pele cum se odihnește. Omagii au fost aduse din întreaga lume după moartea sa joi, în timp ce Brazilia a luat parte la trei zile de doliu național. În Anglia, au avut loc comemorări la fiecare meci de fotbal din Premier League în weekend.